Мировић: Покрајина добар пример како се штите људска права 

НОВИ САД: Покрајински премијер Игор Мировић честитао је грађанима Међународни дан људских права и поручио да је влада на чијем је челу у потпуности посвећена креирању друштва у коме влада толеранција без предрасуда и дискриминације. 
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Он је на пријему поводом Дана људских права подсетио да је од ове године одлуком Скупштине АП Војводине, а на иницијативу Покрајинске владе, тај дан установљен као датум од покрајинског значаја, те истакао да институције у Покрајини континуирано раде на унапређењу и побољшању људских права у свим областима.

"Војводина је мултинационална, мултиетничка и мултиконфесионална и то је богатство којим се поносимо и то нам говори да је наша покрајина добар пример како се развијају и штите људска права", рекао је потпредседник Покрајинске владе и секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине Михаљ Њилаш.

Фото: vojvodina.gov.rs

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић изјавила је да су право на неговање културног идентитета и подршка информисању на језицима националних мањина међу најзначајнијим људским правима које, како је навела, својим конкретним програмима подржава Покрајинска влада.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести