Мировић: Покрајинска влада улаже у домове за смештај деце и омладине

Покрајинска влада континуирано води рачуна о свих шест домова за смештај деце и омладине којима је оснивач, и до сада нису забележене неправилности у раду ових установа, нити је констатовано занемаривање корисника.
igor mirovic, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Р. Хаџић

У протекле четири године Покрајинска влада издвојила је 260,7 милиона динара за побољшање стандарда и квалитета живота корисника и запослених у тим установама, док ће новим ребалансом покрајинског буџета бити издвојено више од 70 милиона динара.

Инвестициона улагања у побољшање услова живота и рада у тим установама су значајна, а Покрајинска влада једнако брине и о стручном аспекту рада са децом, што потврђују и редовни испекцијски надзори којих је од 2018. године до данас било укупно седамнаест. Од почетка ове године инспекција је контролисала домове у Ветернику и Сремској Каменици и у њима нису утврђене неправилности у раду.

„Иако су инспекцијски извештаји позитивни, лично сам наложио да се изврше додатне контроле и осталих установа. Покрајинска влада у потпуности је на располагању службама, грађанима и невладиним организацијама јер је то веома битно за целокупну заједницу. Наставићемо да водимо рачуна о најосетљивијим групама и да континуираним улагањима унапређујемо услове у циљу стварању једнаких могућности за све“, навео је Мировић.

Он је истакао да ће током наредних недеља, без најаве, обићи све домове за смештај деце и омладине како би се и лично уверио у стање у тим установама.

Реч је о установама за децу и омладину – Дечје село „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици, Дом „Ветерник“, Дом за децу и омладину без родитељског старања „Споменак“ у Панчеву, Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви, Дом за децу и омладину „Мирослав Антић Мика“ у Сомбору и Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици. У њима је смештено укупно 512 деце и младих.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести