Мировић посетио суботичке четворке

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас у Суботици породицу Крстић која је добила четворке путем Програма вантелесне оплодње, који је суфинансирала Покрајинска влада.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

После седам година  у Србији су рођене четворке. Породица Крстић из Суботице добила је 13. новембра Меланију, Димитрија, Божидара и Захарија.

„Породица Крстић обрадовала је целу Србију. Захваљујући упорности породице и тиму стручњака Специјалне гинеколошке болнице „Генезис“ из Новог Сада, после седам година имамо прве четворке“, изјавио је Мировић.

Он је подсетио да је Покрајинска влада увела две нове мере за пронаталитетну политику са циљем подстицања рађања деце.

Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је о  решавању или унапређивању услова становања за породице у којима се роди треће и четврто дете и новчана помоћ незапосленим мајкама које роде треће и четврто дете која се исплаћује у износу од 15.000 динара месечно две године.

„Покрајинска влада ће у наредним годинама издвајати још значајнија средства у циљу подстицања рађања деце, а у склопу укупних пронаталитетних мера“, рекао је Мировић.

Зорица Црногорац, шеф тима Специјалне гинеколошке болнице „Генезис“, изјавила је да је ова медицинска установа, уз подршку Покрајинске владе, донела на свет 40 беба.

Болница Генезис је породици Крстић поклонила 100.000 динара.

Фото: vojvodina.gov.rs

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести