Мировић: Реконструисана водоводна мрежа у 55 села

Покрајинска влада у протекле две године инвестирала више од 700 милиона динара у изградњу и реконструкцију водоводне мреже у 55 села у АП Војводини, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић.
Igor Mirovic u Irigu/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Он је након обиласка радова на опремању и повезивању бунара на изворишту „Ириг“ и уручења уговора из области водоснабдевања, које је данас уприличено у Нерадину у општини Ириг, рекао да је то једно од најважнијих питања у Војводини јер, како је истакао, и даље велики број општина и насељених места нема квалитетну пијаћу воду.

„Политика Покрајинске владе је јасна. Циљ нам је да одржимо ниво финансирања у области изградње и реконструкције водоводне и канализационе мреже у насељеним местима широм Војводине“, навео је Мировић.

У циљу повећања квалитета воде и унапређења водоснабдевања Покрајинска влада ће наредне године, како је најавио, издвојити и значајнија средства у ове намене.

Фото: Igor Mirovic u Irigu/Pokrajinska vlada

„Представницима  20 локалних самоуправа данас су уручени уговори  за суфинансирање  пројекта изградње, санације и реконструкције водних  објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације у вредности  више  од 350 милиона динара и то је веома значајно за Војводину“, казао је председник Мировић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести