Мировић се састао са амбасадором Белгије

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је амбасадора Белгије Кунрада Адама са којим је разговарао о конкретним мерама за интензивирање и проширивање сарадње са регијама Фландријом и Валонијом.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

На састанку одржаном у Покрајинској влади, оцењено је да је у обостраном интересу да се међурегионални односи унапређују, пре свега, путем директне сарадње и повезивања институција, развојних агенција, привредних комора, универзитета и научно- истраживачких института.

„АП Војводина остварује сарадњу са регијама у Белгији али постоји огроман потенцијал да се та сарадња додатно развија. Институционално повезивање и размена знања у свим областима кључан је основ за конкретно повезивање регија“, казао је председник Мировић.

Он је подсетио да је од формирања ове Покрајинске владе изграђено 11 нових индустријских зона у општинама широм Војводине, које су спремне за директна страна улагања.

„У протекле три године створили смо све услове и механизме за привлачење нових инвестиција. За нас су најважнија економска и привредна питања, приоритет су нам нова радна места, развој и инфраструктура“, нагласио је председнник Мировић.

„Данашњи састанак за мене је изузетно значајан, јер Белгија и њене регију имају јаку привреду са великим потенцијалима, а АП Војводину видимо као атрактивну покрајину за остваривање сарадње у бројним областима“, казао је амбасадор Адам.

Овом приликом амбасадор Адам посебно је похвалио позитиван пример заједничког суживота народа у Војводини.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести