Мировић: Скуп у Новом Саду подршка раду, енергији, резултатима

НОВИ САД: Члан Председништва Српске напредне странке Игор Мировић позвао је данас грађане да дођу на скуп у кампањи „Будућност Србије“, коју води председник Србије Александар Вучић, а биће организован у четвртак, 11. априла, од 18 сати на Тргу слободе у Новом Саду.
igor mirovic Fica
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Мировић је најавио да ће на скупу говорити председника Србије Александар Вучић и председница Владе Ана Брнабић.

"Биће то прилика да грађани којима је у срцу Република Србија, који подржавају резултате Владе Србије и председника Србије, да се окупе на тргу у Новом Саду, са којег желимо да пошаљемо јасну поруку целокупној јавности и покажемо све резултате који су постигнути. Јер, имамо шта да покажемо. Да пошаљемо поруку да не подржавамо политику насиља и агресије, да нисмо рушитељи ове земље и да они који свакодневно у градовима Србије промовишу насиље и агресију, да им то неће проћи. То што раде је израз њихове немоћи", поручио је Мировић.

На ванредној конференцији за новинаре у Градском одбору СНС у Новом Саду, он је рекао да је уверен да ће скуп у Новом Саду бити „један од највећих скупова који је икад одржан у Војводини“.

„Да покажемо да слободно и једногласно подржавамо рад и енергију председника Александра Вучића, резултате које су постигли сви градови и општине у Србији и Војводини. Не треба да се повлачимо пред насилницима. Биће то миран скуп, потпуно посвећен свим овим циљевим. Очекујем да председник да неке и нове смернице за будућност“, рекао је Мировић.

Он је новинарима рекао да су „и сами могли да виде претходних недеља колика је подршка за политику насиља и агресије на протестима ''Један од пет милиона'', на којима се у Новом Саду окупи највише 1.000 људи“. 

Ово ће бити већинска политика у Војводини, која ствара нова радна места, обнавља школе и болнице, доводи инцестиције и то ћемо показати у четвртак, на овом великом скупу. Позивам да грађане да се окупимо и да будемо снажна брана политици фашизма, коју промовишу представници опозиције, рекао је Мировић.

На питање новинара на које насиље конкретно мисли када је реч о протестима у Новом Саду, где за претходних 12 протеста, како је апострофирано, није било ниједног инцидента, Мировић је рекао да је „било спорадичних случајева у Новом Саду, да су каменоване просторије СНС после једног од протеста, те да је било вербалног насиља“.

„Истина је, није било крупнијих инцидената какви су се могли видети у другим градовима, попут упада у РТС, уништавања туђе имовине и слично, али паралела је јасна, јер једни те исти лидери воде протесте у свим градовима у Србији. Велика је срећа што је јасно да таква њихова политика нема готово никакву подршку у Новом Саду“, рекао је Мировић.

На питање како коментарише чињеницу да ни са једног протеста у Новом Саду није упућена ниједна критика, нити захтев на рачун Покрајинске владе, Мировић је одговорио да то потврђује да актуелна власт у Војводини одлично ради свој посао. 

Наглашава и да сарадња градске и покрајинске власти никад није била боља и учинковитија и подсетио да је у току реализација 10 до 15 великих заједничких инвестиција.

Према његовим речима, сваки грађанин има право да изрази своје незадовољство политиком актуелне власти.

„Право је грађана да протестују, да буду незадовољни политиком власти и то је све потпуно легитимно. Наравно да има незадоовљних људи, а чињеница је и да ми нисмо могли за ово време, колико смо на власти да исправимо баш све грешке које је досовски режим од 2000. направио. Грађани имају право на незадовољство ,али не можемо да одобравамо поступке појединих лидера опозиције који учествују у насиљу“, објаснио је Мировић.

Функционер СНС је навео да су институције места на којима се разговара са незадовољним грађанима.

„У институцијама можемо да разговарамо на све теме које се кандидују, сваки одбор може да кандидује тему. Ми се не бојимо дебате, имамо све аргументе за сваку област у којој смо постигли значајне резултате“, рекао је Мировић. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести