Мировић: Стара Пазова међу најуспешнијим општинама у Србији

СТАРА ПАЗОВА: Стара Пазова једна је од најуспешнијих општина не само у Војводини, него у читавој Србији, а то пре свега показује број присутних компанија, пад броја незапослених и инфраструктурни пројекти, рекао је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом посете тој општини.
Mirović u Staroj Pazovi Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Мировић је у Старој Пазови обишао реконструисану раскрсницу државног пута II А број 100 и локалног пута Војка, те истакао да та раскрсница припада ширем комплексу саобраћајница које у Старој Пазови треба да резултирају изласком општине на ауто-пут, заједно са изградњом петље чија је реализација у току, а коју финансирају "Путеви Србије".

Мировић је обишао и радове на уређењу потока Патка-Будовар у близини Старих Бановаца и рекао да је то један од бројних великих пројеката те општине чиме се, како је навео, практично мења слика Старих Бановаца.

“Реконструкцијом канала Будовар створиће се услови да касније у сарадњи са општином Стара Пазова приступимо изградњи марине, реч је о једном великом комплексу који треба да унапреди туристичке потенцијале, не само општине, већ целе Војводине", рекао је Мировић.Према његовим речима, вредност радова на реконструкцији канала Будовар је 48 милиона динара.

В.д. директора ЈВП „Воде Војводине“ Славко Врнџић рекао је да се ради реконструкција канала Будовар, јер се анализирајући свеукупну безбедоносну ситуацију са акспекта одбране од поплава, дошло до закључка да је ушће потока Будовар једна од најслабијих тачака, која ће реализацијом овог пројекта бити санирана.

Реконструисани канал ће служити и за потребе наводњавања и у том смислу биће од мултифункционалног значаја. Пројекат заједнички финансирају Покрајинска влада , ЈВП "Воде Војводине" и општина Стара Пазова , а биће бити реализован у року од 150 дана, рекао је Врнџић.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести