Мировић у Темерину: Заједно радимо на инфраструктури

ТЕМЕРИН: “По­кра­јин­ска вла­да, оп­шти­на Те­ме­рин и над­ле­жне слу­жбе ми­ни­стар­ста­ва за­јед­нич­ким сна­га­ма су по­кре­ну­ли та­лас об­но­ве јав­них обје­ка­та у оп­шти­ни и при­пре­ма­ју се но­ви за­јед­нич­ки про­јек­ти, по­пут ре­кон­струк­ци­је пред­школ­ске уста­но­ве у Си­ри­гу, уре­ђе­ња цен­тра Те­ме­ри­на и из­град­ње кру­жне са­о­бра­ћај­ни­це као део при­ла­за ин­ду­стриј­ској зо­ни”, ре­као је  у Те­ме­ри­ну пред­сед­ник По­кра­јин­ске вла­де Игор Ми­ро­вић.
mirovic u temerinu foto jelena ivanovic
Фото: Dnevnik.rs

Он је с ди­рек­то­ром Упра­ве за ка­пи­тал­на ула­га­ња Не­дељ­ком Ко­ва­че­ви­ћем и се­кре­та­ром за обра­зо­ва­ње, упра­ву, про­пи­се и на­ци­о­нал­не за­јед­ни­це – на­ци­о­нал­не ма­њи­не Ми­ха­љем Њи­ла­шем  по­се­тио оп­шти­ну Те­ме­рин, где је об­и­шао Основ­ну шко­лу „Пе­тар Ко­чић” об­но­вље­ну нов­цем Вла­де Ре­пу­бли­ке Ср­би­је, као и гра­ђе­вин­ске ра­до­ве на ка­на­ли­за­ци­о­ној мрежи и ам­бу­лан­ти те­ме­рин­ског До­ма здра­вља у Бач­ком Јар­ку. Ти про­јек­ти се ре­а­ли­зу­ју за­јед­нич­ким сна­га­ма и нов­цем По­кра­ји­не и оп­шти­не.

Пре оби­ла­ска ра­до­ва, Ми­ро­вић и ње­го­ви са­рад­ни­ци су одр­жа­ли рад­ни са­ста­нак с пред­сед­ни­ком оп­шти­не Ђу­ром Жи­гом, ма ко­јем је су­ми­ра­но све што је до са­да ре­а­ли­зо­ва­но у оп­шти­ни, а раз­го­ва­ра­ло се и но­вим про­јек­ти­ма ко­је при­пре­ма оп­шти­на, а тре­ба да бу­ду ре­а­ли­зо­ва­ни за­јед­но с По­кра­ји­ном.  

“При­пре­ма­мо се да у на­ред­ној го­ди­ни и у 2019. још ам­би­ци­о­зни­је уђе­мо за­јед­нич­ки у из­град­њу пре­чи­ста­ча, при­пре­му про­јект­не до­ку­мен­та­ци­је за оби­ла­зни­цу и дру­гу тра­ку пу­та од Но­вог Са­да до Бач­ког Јар­ка”, ре­као је пред­сед­ник По­кра­јин­ске вла­де.

Не­ма­мо вре­ме­на да се вра­ћа­мо у про­шлост, мо­ра­мо да иде­мо на­пред бр­же. Из­два­ја­ће­мо ви­ше нов­ца за те­ме­рин­ску оп­шти­ну у свим на­ред­ним го­ди­на­ма (Игор Ми­ро­вић)

Он је на­по­ме­нуо да Те­ме­рин, на­жа­лост, у про­шло­сти ни­је до­би­јао до­ста нов­ца још од осни­ва­ња Фон­да за ка­пи­тал­на ула­га­ња па пре­ко Упра­ве за ка­пи­тал­на ула­га­ња, да­кле од 2006. го­ди­не до 2016. У том де­се­то­го­ди­шњем пе­ри­о­ду, на осно­ву ана­ли­зе ко­ју су По­кра­ји­на и оп­шти­на ура­ди­ле, за­јед­нич­ки је кон­ста­то­ва­но да је Те­ме­рин до­био мно­го ма­ње па­ра од дру­гих оп­шти­на у Вој­во­ди­ни, али да ће у свим на­ред­ним го­ди­на­ма за ту оп­шти­ну би­ти из­дво­је­но ви­ше. 

Фото: Dnevnik.rs

“Не­ма­мо вре­ме­на да се вра­ћа­мо у про­шлост, мо­ра­мо да иде­мо на­пред бр­же. Из­два­ја­ће­мо ви­ше нов­ца за те­ме­рин­ску оп­шти­ну у свим на­ред­ним го­ди­на­ма”, на­гла­сио је Ми­ро­вић.

Он је на­вео да је По­кра­јин­ска вла­да већ у овој го­ди­ни де­мон­стри­ра­ла сво­ју по­ли­ти­ку пре­ма оп­шти­на­ма кроз рав­но­мер­ни­ји од­нос. У то­ме, ка­ко је на­вео, осим сте­пе­на раз­ви­је­но­сти оп­шти­на и сте­пе­на њи­хо­ве оспо­со­бље­но­сти и сми­сла да при­пре­ме до­ку­мен­та­ци­ју за ула­га­ња у еко­ном­ски раз­вој, као и одр­жа­ва­ње јав­них обје­ка­та ко­ји тре­ба да слу­же гра­ђа­ни­ма, дру­гих кри­те­ри­ју­ма ни­је би­ло.

Фото: Dnevnik.rs

“Сва­ка оп­шти­на би­ће то­ли­ко успе­шна, ко­ли­ко бу­де во­ди­ла бри­гу о јав­ним објек­ти­ма, пред­школ­ским уста­но­ва­ма, шко­ла­ма, до­мо­ви­ма здра­вља, ин­ду­стриј­ским зо­на­ма као ме­сти­ма где ће се ства­ра­ти но­ва вред­ност за оп­шти­ну, о бро­ју ма­лих, сред­њих и ве­ли­ких пред­у­зет­ни­ка ко­ји по­слу­ју и ефи­ка­сно­сти соп­стве­ног си­сте­ма. Те­ме­рин је до­бар при­мер, има ја­ку при­вре­ду, и ми ће­мо по­мо­ћи да у овом де­лу за­јед­нич­ког про­јек­та бу­де­мо још успе­шни­ји.”

Пред­сед­ник оп­шти­не Те­ме­рин Ђу­ро Жи­га је, на пи­та­ње но­ви­на­ра ко­ји су про­јек­ти ре­а­ли­зо­ва­ни у оп­шти­ни, од­го­во­рио да је ви­ше од 45 ми­ли­о­на ди­на­ра из буyета Ре­пу­бли­ке Ср­би­је уло­же­но у об­но­ву Основ­не шко­ле „Пе­тар Ко­чић” и да је ура­ђе­на тер­мо­и­зо­ла­ци­ја фа­са­де, за­ме­ње­на спо­ља­шња и уну­тра­шња сто­ла­ри­ја, чи­ме је по­диг­ну­та енер­гет­ска ефи­ка­сност шко­ле, и да су об­но­вље­ни са­ни­тар­ни чво­ро­ви. За из­град­њу за­пад­ног ко­лек­то­ра ка­на­ли­за­ци­о­не мре­же у Те­ме­ри­ну је из по­кра­јин­ског буџета обез­бе­ђе­но је 20 ми­ли­о­на ди­на­ра. Он је на­вео и да је ам­бу­лан­та те­ме­рин­ског До­ма здра­вља у Бач­ком Јар­ку ста­ра ви­ше од 50 го­ди­на и да у њу го­ди­на­ма ни­је ула­га­но. За ње­ну ре­кон­струк­ци­ју, ко­ја ће би­ти за­вр­ше­на до кра­ја го­ди­не, По­кра­ји­на је обез­бе­ди­ла 11,23 ми­ли­о­на ди­на­ра.      
 

Е. Мар­ја­нов

Фото: Јелена Ивановић

Фото: Dnevnik.rs

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Темерин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести