Мировић: Злоупотребили моје име

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић, поводом одлуке Комисије за обележавање празника, доделу признања и проглашење почасних грађана Сремских Карловаца да одбије предлог да га прогласи за почасног грађанина ове општине, каже да није дао сагласност др Жарку Димићу, одборнику СПС-а у Сремским Карловцима, да га предложи за ту титулу.
IgorMirovic-BLU-027
Фото: Dnevnik.rs

„Разлози који су га на то навели, како је образложено у предлогу, нису довољни да бих добио једно тако значајно признање. Увек сам се, током свог политичког деловања, супротстављао политичарима који се намећу и незаслужено истичу ради тренутне славе и награде“, оценио је Мировић.

Додаје да понашање одборника свих политичких странака у Сремским Карловцима, а посебно руководства општине, који нису добили његову сагласност за тај предлог, и који су, желели то или не, злоупотребили његово име, сматра неозбиљним и неодговорним.

„Наставићу да радим у корист Сремских Карловаца и његових становника јер је то мој посао, који не подразумева награде, већ рад и одговорност за развој једног од назначајнијих места за наш народ и његову историју“, рекао је Мировић.

На јучерашњој седници Комисије за обележавање празника, доделу признања и проглашење почасних грађана Сремских Карловаца, одбијен је предлог да се покрајински премијер Игор Мировић прогласи за почасног грађанина ове општине.

Предлог да Мировић понесе ову титулу поднео је Жарко Димић у име Културног центра "Карловачка уметничка радионица".  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести