Мировићу Плакета за допринос интеграцији и унапређењу положаја Рома

НОВИ САД: Поводом  8. априла, Светског дана Рома, председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Националног савета ромске националне мањине предвођену председником Далибором Накићем, са којим је разговарао о унапређењу положаја ове националне мањине, посебно у областима образовања, запошљавања и социјалног статуса.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Овом приликом, директорка Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине Љиљана Михајловић уручила је председнику Мировићу Плакету за допринос у процесу интеграције и унапређења положаја Рома у Војводини.

 На састанку одржаном у Покрајинској влади истакнуто је да је у протеклим годинама учињен велики помак када је реч о условима живота Рома у Војводини, али да је то само почетак процеса на коме се мора дуго и заједно радити.

 „Покрајинска влада посвећена је реализацији програма који доприносе што бољем положају ромске националне мањине, али и свих осталих националних мањина које живе у Војводини“, казао је председник Мировић.

 „Данас је прилика да се подсетимо шта смо урадили и шта треба да урадимо за унапређење положаја Рома“, казао је председник Националног савета ромске националне мањине Далибор Накић и истакао да је подршка Покрајинске владе у том процесу изузетно значајна.

 Састанку су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш и посланица у Скупштини Војводине Јелена Јовановић.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести