МО: Летачки знак за допринос развоју РВ и ПВО, не за пилотирање

БЕОГРАД: Министарство одбране данас је још једном истакло да се почасни летачки знак додељује „за допринос развоју и опремању и стварању услова за унапређење оперативних способности Ратног ваздухопловства и ПВО" не за пилотирање.
ministarstvo odbrane
Фото: Tanjug (video, ilustracija)

"Зато и јесте почасни знак, али то луксембуршки медији или не разумеју или им је тако лакше", указало је Министарство у саопштењу поводом , како је навело, наставка кампање лажних вести у појединим медијима и медијског линчовања министра одбране Алекснадра Вулина коме је у петак уручен почасни летачки знак пилота на свечаности поводом Дана рода авијације.

Министарство напомиње да ти медији и портали зато можда и заборављају да помену да је 2008. године министар одбране Драган Шутановац добио позлаћени пилотски знак иако је наше Ратно ваздухопловство и ПВО тада било неупоредиво слабије.

"За допринос у опремању и поновном формирању 63. падобранске бригаде и 72. бригаде за специјалне операције министар одбране Александар Вулин је награђен од њених припадника почасним береткама и знацима припадности јединици, а није морао да постане ни диверзант ни падобранац. Али тада је била актуелна лаж коју су ширили луксембуршки медији о одбијању послушности 63. падобранске бригаде па се и беретка изгубила у мору лажних вести", истиче се у саопштењу.

Такође се наводи да наше Ратно ваздухопловство и ПВО захваљујући упорности и ауторитету врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и раду министра одбране Александра Вулина никада није било снажније и на вишем нивоу оперативних способности.

Указује се да имамо 14 авиона МиГ-29, пет најсавременијих Х-145 и четири Ми-35 хеликоптера, борбене беспилотне летелице. Плате пилотима су повећане, набављена је и нова лична опрема, хангари и писте се обнављају, а поново се школују подофицири за рад на одржавању ваздухоплова.

"Оно што луксембуршки медији не желе да виде, види свако други, неко се радује, неко тугује, али да је српско небо брањено нашим снагама, то виде сви", поручује Министарство у саопштењу.

Поједини медији јуче су навели да је министар Вулин војни рок служио по скраценој процеудури, а да је добио престижно признање које се некада додељивало само онима који су умели да управљају летелицама.

Такође се тврди да додела овог признања Вулину представља "наставак континуираног понижавања и урушавања Војске Србије".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести