Могерини и Вучић о дијалогу Београда и Приштине 

БРИСЕЛ: Шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини разговарала је данас са председником Србије Александром Вучићем у Бриселу о евроинтеграцијама Србије и дијалогу са Приштином, односно нормализацији односа, наведено је у саопштењу објављеном на сајту ЕЕАС.
1
Фото: Tanjug

"Могерини и Вучић су разговарали о новој фази дијалога Београда и Приштине, односно о свеобухватној нормализацији односа, које Високи представник олакшава у име ЕУ", каже се у саопштењу.

Они су, истиче се, "поновили договор о потреби унапређења дијалога ради регионалне трансформације за обе стране, Србије и Косова, како би могли да остваре напредак на својим путевима ка ЕУ".

Како се наводи, једна од тема је била и ситуација на западном Балкану и потреба за истинским помирењем и сарадњом у корист свих. 

"ЕУ је значајно ревитализиовала свој ангажман са регионом западног Балкана, што је потврдио Европски савет у марту као и председник (Европске комисије) (Жан Клод) Јункер у свом говору одржаном у септембру", наводи се у саопштењу и додаје да су се висока представница и председник Србије сложили о важности посвећености Србије реформским процесима ЕУ.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести