Могерини: Успоставити ЗСО, приментити договор о енергетици...

БРИСЕЛ: Шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини каже да Унија придаје велику важност пуној примени свих постојећих споразума из дијалога Београда и Приштине, а посебно је нагласила неопходност успостављања Заједнице српских општина.
Federika Mogerini foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Такође је истакла значај примене договора из области енергетике и завршетак моста у Косовској Митровици.

"Висока представница је нагласила важност коју ЕУ придаје пуној примени свих постигнутих споразума и при чему је посебан акценат сатвила на успостављање Заједнице српскух општина, споразу о енергетици и наставак завршетка моста у Митровици", стоји у саопштењу Европске службе за споље послове издатом после синоћњег састанка Могерни са председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем.

Европска служба за спољне послове наводи да се у Бриселу разговарало о припремама за свеобухватни договор о нормализацији односа и да је размотрен напредак у примени већ постојећих споразума.

"Висока представница је поздравила наставак посвећености  оба председника нормализацији односа између Србије и Косова и подсетила да је напредак обе стране на њиховом европском путу повезан са напретком у дијалогу", закључује се у саопштењу ЕЕАС.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести