Момировић: До средине децембра Крушевац добија ауто-пут

ЋИЋЕВАЦ: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је данас током обиласка хидротехничких радова на траси Моравског коридора код Ћићевца, да очекује да до средине децембра прва деоница тог ауто-пута буде завршена, како би Крушевац био спојен ауто-путем са Коридором 10.
tomislav momirovic, Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

"Изградили смо практицно све мостове, завршили добар део посла на првих 16 километара, како бисмо повезали Крушевац са Коридором 10 и очекујем да ћемо средином децембра отворити прву деоницу Моравског коридора. То је фантастичан пројекат, који ће бити једно до обележја овог времена и политике Александа Вучића и велики квалитет за Крушевац, који се неверовано развио претходних година", рекао је Момировић.

Истакао је да је Моравски коридор, чија је дужина 112 километара, највеће градилиште у Србији на коме свакодневно ради више од 3.800 грађевинара, од којих је 1.500 из Србије, док су остало радници из Турске, Индије и Бангладеша.

"Направљена је интернационална екипа на челу са ''Бехтелом'', који је једна од највећих светских грађевинских компанија и која гради аутопут од европског значаја", рекао је Момировић.

Нагласио је да се уз ауто-пут ради и на 60 километара регулације речног корита Западне Мораве, где се подижу обалоутврде са укупно 18 објеката и навео да је то важан посао, не само због ауто-пута, него и због људи који живе у околини.

Момировић је поручио да се радови на инфраструктурним пројектима у Србији неће заустављати, упркос великој енергетској кризи у Европи и замолио грађане за подршку и разумевање.

"Позивам све који живе поред градилишта и каменолома са којих се односи материјал за градњу да имају разумевања. Знам да им није лако, али ми немамо избор, јер ово градимо за нашу привреду и нашу децу, да би Србија била модерна европска земља у којој ће плате бити високе и живот комфоран. Уз подршку наших људи и лидерство Александра Вучића можемо да завршимо ове путеве који воде у будућност", поручио је Момировић.

Од хидротехничких радова на кориту Западне Мораве планирани су просецање кривине реке и формирање 22,65 километара потпуно новог корита, заштита леве и десне обале у дужини од 11,72 километра, изградња обалоутврде у дужини од 3.81 километра и реконструкција постојећих и изградња нових насипа у дужини од 21,57 километара.

Тренутно се ради на изградњи одбрамбеног насипа код Крушевца у дужини од 8,1 километар, као и изградња обалоутврде Западне Мораве на цетрнаестом километру ауто-пута.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести