Момировић: О блокади српске робе на КиМ писао сам ЕК и министрима ЕУ, ВБ и САД

БЕОГРАД: Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је о проблему блокаде српске робе на КиМ писао Европској комисији, као и свим министрима трговине земаља ЕУ, као и Велике Британије и САД, али да још нема резултата.
a
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Блокада српске робе на КиМ је свакодневна тема за нас, ми о томе причамо и са међународним представницима и људима у Бриселу, ја сам писао Европској комисији и они су нас подржали, наравно нисмо видели никакаве резултате на терену. Писао сам и свим министрима трговине ЕУ плус ВБ и САД. Још увек немамо резултате, али ово није део политичких преговора", рекао је Момировић у изјави за Тан‌југ.

Како је рекао, привремене институције у Приштини кидају све везе Срба и Албанаца, што је јако опасно.

"Ми морамо економију да учинимо слободном од политике и политичких проблема. Једноставно то је веза која везује и Србе и Албанце и ми морамо да се ослонимо на њу, ми морамо заиста да уложимо у ту причу, јер економију чини слободан проток људи и робе, то је ЕУ, ка томе треба да идемо. Али, нажалост немамо разумевање у Приштини о томе, они не размишљају о расту стандарда и економском прогресу и напретку, и видећемо шта ће нам донети ови преговори", нагласио је Момировић.

Каже да свакако морамо да преговарамо у циљу регионалне стабилност и мира, али да је јако тешко преговарати са тим људима, јер не желе преговоре.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести