Монако може да понуди обновљиве изворе, 5Г технологију

БЕОГРАД: Извршни директор Економског одбора Монака Гијом Роз изјавио је данас Тањугу да Србија постаје све више дигитализованија и све више оријентисана на нове технологије, а то, каже, може да буде веома важан корак за повећање интереса код страних инвеститора.
1
Фото: Tanjug

"Ми пратимо то и жељни смо да сазнамо шта би био интерес да се инвестира у Србију", рекао је Роз уочи почетка састанка привредника Србије и Монака у Палати Србија.

Роз је истакао да Монако нашој земљи може да понуди пројекте и инвестирање у обновљиве изворе енергије, а Монако је, истиче, и добро опремљен у области 5Г мреже и да је спреман да ту врсту технологије понуди Србији.

"Такође, веома смо знатижељни шта Србија може да нама понуди. Ми смо веома добри у трговини и знамо да је пољопривреда веома важна овде, али и сектор рударства. Ми желимо да знамо шта Србија има да понуди свету", рекао је Роз.

Наводи да би сарадња између две земље могла да се више развија и у области туризма.

Роз истиче да Србија и Монако имају традиционалне везе и да у Монаку живи и ради много грађана Србије.

"Веома смо заинтересовани за побољшање наших односа и то је оно што се управо дешава између нашег сувереног принца и вашег председника и премијера", навео је Роз.

Данашњу посету кнеза Алберта Другог нашој земљи каже да види као први корак ка нечему "веома интересантном".

Састанак делегација Привредне коморе Србије и Економског одбора Монака почео је данас око 14.30 часова у Палати Србија, а на састанку ће наша привреда представити своје потенцијале у области ИТ сектора, прехрамбене индустрије и осталих индустрија за које су привредници Монака заинтересовани.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести