Мостар: Српска коалиција очекује још једно место у већу

МОСТАР: Представници српске листе "Остајте овђе - заједно за наш Мостар" очекују да ће добити још једног већника у Градском већу Мостара.
most mostar, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

"Очекујемо да можда добијемо и други мандат", рекао је за Срну др Велибор Миливојевић који је на челу српске коалиције.

Он је изразио незадовољство јер у Мостару још нису обрађена сва бирачка места, као ни гласови из одсуства, те упозорио да би више пажње требало обратити на овај део изборног процеса.

"Задовољни смо постигнутим резултатима. Први пут након 30 година Срби имају свог представника који ће заступати све њихове интересе, али и интересе других грађана", рекао је Миливојевић.

Иако се у јавности већ сада шпекулише о коалицијама у Мостару, Миливојевић каже да представници српске листе још нису разговарали ни са једном странком о томе.

"Нисмо још разговарали или договарали било какве коалиције, али према објави званичних података ЦИК-а спремни смо да седнемо са свим за сто и видимо шта су чији планови и стратегије и какве су чије идеје. Подржат ћемо сваку позитивну идеју у Мостару да овај град коначно крене напред, али залагаћемо се за потпуну равноправност и конститутивност свих народа и од тога никада нећемо одступити", поручио је Миливојевић.

Он наглашава да се хисторијски резултат српске листе у Мостару догодио захваљујући искључиво јединству, окупљању и националној свести.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести