Мркоњић ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана

БЕОГРАД: Потпредседник Социјалистичке партије Србије (СПС) Бранко Ружић истакао је данас да се социјалисти поносе недавно преминулим, почасним председником те странке, Милутином Мркоњићем, који је, како је рекао, био не само политичар, већ и прави социјалиста, левичар, патриота, инжењер, шмекер.
s
Фото: Youtube Printscreen

Ружић је у јутарњем програму ТВ К1 навео да ће Мркоњић бити сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, и додао да су, поред централе СПС на Студентском тргу, у свим градским и општинским одборима отворене књиге жалости.

"Ред је да се Србија, а не само СПС, опрости на прави начин од Мрке, јер он је надпартијски и наднационалан", рекао је он.

Ружић је истакао да су многи капитални пројекти који су започети у време власти Милутина Мркоњића, а које садашња Влада и председник Републике завршавају, могући захваљујући сну о обнови земље.

"Након НАТО агресије, управо он је био тај мотор, који је гурао напред у обнови земље. Читава путна инфраструктура, сви саобраћајни објекти, мостови, стамбени објекти, све је то било под ингеренцијом Милутина Мркоњића", навео је Ружић.

Он је додао да је Мркоњић био човек коме се веровало, који је знао да приђе младима, са неприкосновеном социјалном интелигенцијом и правичним приступом према свима, без обзира на њихов статус.

"Изазивао је емпатију, љубав и тај легат, који нам оставља, рађа понос и велику одговорност да наставимо тим путем", поручио је Ружић.

Почасни председник СПС и бивши министар саобраћаја и инфраструктуре Србије преминуо је 27. новембра у 79. години.

Добитник је многих државних, друштвених и професионалних признања – Ордена заслуга за Савезну Републику Југославију првог степена, Медаље рада, Ордена рада са сребрним венцем, Ордена рада са златним венцем.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести