Мустафа: Подршка Хотију,само свеобухватан споразум

ПРИШТИНА: Лидер Демократског савеза Косова (ДСК) Иса Мустафа рекао је данас да је дијалог Београда и Приштине у потпуности политички и да подржава став да не постоји посебан споразум ван свеобухватног који би резултирао међусобним признавањем.
isa mustafa EPA/VALDRIN XHEMAJ
Фото: Иса Мустафа Фото: EPA/VALDRIN XHEMAJ

У објави на Фејсбуку, Мустафа је навео да је данас разговарао телефоном са приштинским координатором за дијалог Скендером Хисенијем и да је изразио подршку таквом ставу.

"Тај дијалог је у потпуности политички и резултираће међудржавним политичким споразум за узајамно признавање", поручио је Мустафа, преноси Косово онлајн.

Мустафа је такође споменуо састанак Хисенија са Филипом Рикером, помоћником генералног секретара за Европу и Евроазију у Министарству спољних послова САД, за кога је рекао да показује посвећеност и активну улогу САД у процесу дијалога.

"У овом процесу мора се пружити снажна подршка премијеру Хотију, влади, председнику и свим државним механизмима који унапређују овај политички дијалог. Одговорност за дијалог је на владајућој коалицији, док дијалог припада парламентарној уставној већини, а не ни једном посебном ентитету", оценио је Мустафа.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести