Мустафајев с Вучићем: Азербејџан одлучан, неће признати Косово 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је с министром за економски развој Азербејџана Шахином Мустафајевом, копредседавајућим Међувладиној комисији за трговину и економску сарадњу, који је пренео да његова земља чврсто остаје при ставу да не признаје једнострано проглашену независност Косова.
vucic mustafejev
Фото: Tanjug (Zoran Colić)

Мустафајев је копредседавајући Међувладине комисије за трговину и економску сарадњу, чије се пето заседање одржава у Београду,

Вучић је рекао да се са радошћу сећа своје посете Азербејџану у мају ове године и поштовања које је тада указано Србији, као и садржајних разговора са председником Алијевом, изразивши наду да ће имати прилику да му следеће године узврати гостопримство. 

И овом приликом он је изразио велику захвалност државном врху Азербејџана за континуирану подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство, о чему сведочи и гласање у Интерполу. 

Мустафајев је рекао да Азербејџан чврсто остаје при ставу да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Двојица саговорника истакли су значај заседања Међувладине комисије, јер она може да утиче на структуру економске сарадње и трговинске размене, чији обим за сада не одговара могућностима и не прати политичке односе, који су достигли ниво стратешког партнерства. 

Вучић је нагласио да су се компаније из Азербејџана показале као поуздани партнери и да су добродошле да и даље учествују у пројектима у Србији, посебно у области инфраструктуре. 

На састанку је констатовано да значајни потенцијали за сарадњу постоје и у пољопривреди, енергетском сектору и туризму, с посебним нагласком на евентуална улагања азербејџанских инвеститора у туристичке потенцијале Србије, попут бања.

Разматрана је и могућност увођења директне авионске линије између Београда и Бакуа, саопштила је Прес служба Председника.

EUR/RSD 117.9519
Најновије вести