Бетонске плоче на Банстолу одлазе у историју

На деоници Старог новосадског пута, од Сремских Карловаца до Банстола, чија је реконструкција почела 23. априла, радови се одвијају у десној коловозној траци и са супротне стране, тачније, од чортановачке раскрснице.
1
Фото: Dnevnik.rs

Осим што се уклањају бетонске плоче које су последњих деценија возачима највише задавале проблема, коловоз се проширује и стављају банкине.

Како је приликом почетка радова речено, ове године реконструише се седам километара тог државног пута ИИ А реда, како се друм сад зове. Реч је о деоници пута грађеној од бетонских плоча пред Други светски рат, која је у техничком смислу у најлошијем стању. Овогодишњи радови представљају, по речима покрајинског премијера Игора Мировића, прву фазу реконструкције. Друга етапа, у дужини од 4,5 километара, кроз Карловце до Петроварадина, биће реализована догодине.

Радови на овом делу Старог новосадског пута до Банстола трајаће 150 дана и одвијаће се по фазама. Почели су у десној саобраћајној траци, а за време радова саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора. Предвиђа се и потпуна обустава саобраћаја и преусмеравање на алтернативне путеве када за то дође време, а возачи ће о датуму прекида промета на том путу бити благовремено обавештени.

Вредност реконструкције пута од Карловаца до Банстола је 238.452.290 динара, а извођачи су „Сремпут” из Руме и „Баумистер” из Београда. Дневно у просеку тим путем прође више од 5.300 возила, а после реконструкције очекује се да ће тај број бити 20 одсто већи.

Та дугоочекивана реконструкција Старог новосадског пута плод је преговора Покрајинске владе и ЈП „Путеви Србије”.

З. Мл.

Фото: Б. Лучић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести