На изборној листи СПС и ЈС преко 50 одсто млади и жене

БЕОГРАД: „Први пут у историји смо направили велике промене на изборној листи, преко 50 одсто чине млади и 43 одсто су жене, рекао је приликом предаје листе Републичкој изборној комисији (РИК) председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић.
Танјуг/С. Радовановић/СПС и ЈС предали листу за иборе
Фото: Танјуг/С. Радовановић/СПС и ЈС предали листу за иборе

Носилац листе је Дачић, други је лидер коалициног партнера СПС-а, Јединствене Србије (ЈС) Драган Маринковић Палма, док је трећи студенткиња генерације Правног факултета Универзитета у Новом Саду Дубравка Краљ, а затим председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић.

"На првих десет места осим мене нема ниједног функционера, осим мене, ни министра. Шесторо су нова лица, од 100 првих је 40 нових, на листи је 11 професора”, казао је Дачић.

Нагласио је да је политика коалиције СПС-ЈС чврста заштита националних и државних интереса, упркос притисцима којима је Србија изложена.

"У складу је с политиком нашег коалиционог партнера, председника (Србије и Српске напредне странке) Александра Вучића", истакао је Дачић.

Предавању листе РИК-у присуствовао је и председник ЈС-а Драган Марковић Палма који је том приликом рекао да је та коалиција јединствена у Евриопи по томе што траје преко 30 година.

"Наша листа се разликије од других по томе што има велики број младих и бројних експерата. То су људи који су запослени и којима не треба посао са изузетним биографијама", казао је предеседник ЈС.

Он је рекао да очекују добре резултате на републичким и на локалним изборима и да та коалиција пређе 11 одсто.

 

 

 

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести