На јесен широка јавна расправа о новом Закону о водама

БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић најавио је данас да ће на јесен почети широка јавна расправа о новом предлогу измена Закона о водама, као и да ће моћи сви да учествују у тој расправи.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović Foto: F. Bakić
Фото: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић Фото: Ф. Бакић  

 

"Биће широка јавна расправа и сваки зарез ћемо добро да одмеримо", рекао је Недимовић за Танјуг додајући да ће јавна расправа почети у септембру, октобру или новембру.

Недимовић је рекао да пре или касније морамо да донесемо измене Закона о водама, јер та материја мора на одговарајући начин да се регулише.

Министар пољопривреде је рекао да прихвата кривицу, јер јавност није била укључена у тај процес.

"Ради се о томе што јавност није била укључена у читав овај процес, сматрали смо да се мали број законских одредби мења суштински у односу на целокупан закон и он је отишао по хитном поступку", рекао је Недимовић.

Нагласио је да никаква штета није настала, да се зато иде поново у процедуру, као и да је људски признати грешку", нагласио је Недимовић.

Председник Србије Александар Вучић прошле седмице није потписао измене и допуне Закона о водама и најавио да ће тај акт бити враћен скупштини на поновно одлучивање. Вучић је раније изјавио да ће нови пропис потписати ако је у складу са Уставом, а да у супротном неће.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести