НА ШКОЛИ У КЛОКОТУ ОСВАНУЛИ ГРАФИТИ КОЈИ ВЕЛИЧАЈУ ОВК Претња ђацима и српском живљу

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Канцеларија за КиМ саопштила је синоћ да су на Основној школи "Свети Сава" у Клокоту коју похађа више од 70-оро деце, исписани графити који славе терористичку ОВК и вређају државу Србију.
1
Фото: Канцеларија за КиМ

Из Канцеларије наводе да је у питању још једна забрињавајућа потврда да је мржња према свему српском, чак и деци, идеолошка основа политике Аљбина Куртија, и да је опасност од неконтролисане дестабилизације и ескалације насиља свеприсутна на Косову и Метохији. 

''Да графити који славе терористичку организацију УЧК и поруке 'F*ck Serbia' на школи нису пуки чин хулиганизма, већ озбиљна претња, говори нам и чињеница да су у нападима албанских екстремиста ове године у два наврата ране од ватреног оружја задобила српска деца, што су и јавност и правосуђе у Приштини третирали готово као најобичнији прекршај'', наводи се у саопштењу.

''Ако се они који пуцају на српску децу третирају као починиоци саобраћајних прекршаја, од чега имају да зазиру они који сејући страх међу српском децом заправо желе да натерају њихове родитеље на одлазак са Косова и Метохије?'', упитали су из Канцеларије за КиМ.

Куртијево одбијање дијалога и неспремност да на Косову и Метохији омогући услове за нормалан живот српском народу јесте имплицитан позив сваком албанском насилнику и екстремисти да се устреми на комшије друге нације и вере, јер насиље и екстремизам су, у Куртијевом поимању света, очигледно позитивне вредности, што је без задршке и јавно потврдио изрекавши да ће Срби да "пате и плате", додаје се у саопштењу.

''Ово је 128. етнички мотивисан инцидент усмерен против Срба на Косову и Метохији од почетка ове године, и јасна порука да Приштина не намерава да учини ништа како би се ситуација на терену колико-толико нормализовала и Србима омогућило да живе без стрепње и страха'', подсећају из Канцеларије за КиМ.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести