НАЈСТАРИЈИ ПОСЛАНИК РАДЕНОВИЋ АПЕЛУЈЕ: Још једном позивам опозицију да се укључи у рад Скупштине Србије

БЕОГРАД: Најстарији посланик у актелном сазиву Скупштине Србије Стојан Раденовић поновио је данас позив свим опозиционим посланичким групама да се укључе у рад скупштине имајући у виду да коалиције НАДА и "Србија против насиља" одбијају да учествују у консултацијама за њено формирање.
Танјуг/видео
Фото: Танјуг/видео

Раденовић, који обавља функцију председавајућег у парламенту до избора председника, у изјави која је достављена Танјугу, истакао је да је  секретаријат Скупштине данас поновио позив опозицији из коалиција "Србија против насиља" и НАДА да предложе 107 чланова скупштинских одбора, као и 24 члана парламентарних делегација.

Раденовић је навео да дијалог током консултација добро иде са онима који су спремни да учествују у дијалогу.

"Позвани су да се укључе у рад, да припреме предлоге за седницу у понедељак, да буде садржајна дискусија са финим изражавањем. Ја их као човек од 76 година, који није политички острашћен, позивам да заједно побољшамо атмосферу у скупштини. Ја сам ушао у политику да подржим Александра Вучића и Српску напредну странку са главним циљем да се скупштина подигне на виши ниво, да се чује другачије мишљење, али да то буде пристојна дискусија и да се не излази из теме", навео је Раденовић.

Он је још једанпут позвао опозицију да промени свој став и укључи се у рад парламента, те додао да је данас уместо троје асистената имао само двоје, јер најмлађи посланик са листе СПН није дошао и оценио то као игнорантско понашање према њему као старијем човеку.

"Ја сам као старији човек осетио да из младих људи који су данас били присутни зрачи одговорност. Само када би опозиција хтела да се смилује и дође, да промене свој став, могли би мало да се прилагоде и воде разговоре, да сарађују са посланичлким групама, и са једним и са другим опцијама што би било много добро. Мени је данас требало да помаже троје младих људи, међутим било их је само двоје, јер млада особа из 'Србије против насиља' није хтела да дође, што је мало игнорантски, али верујем да ће да се поправе", рекао је Раденовић.

Он је истакао да је данас одржан други круг консултација које су протекле у најбољем реду.  

  "Јучерашње консултације настављене су и данас. Мало смо 'шминкали' јучерашње предлоге. Сви су дошли осим опозиције из 'Србије против насиља' и коалиције НАДА. Окончали смо те три четири тачке, а то су потпредседници скупштине, одбори, спољашње и унутрашње делегације, као и делегати за сарадњу са Републиком Српском", закључио је Раденовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести