НАТО: Врло добра сарадња са Србија, набавка опреме ствар државе

БРИСЕЛ: Поводом куповине и испоруке руског одбрамбеног ракетног система ”панцир” Србији, у седишту НАТО у Бриселу данас наглашавају да је набавка одбрамбене опреме ”национална одлука”, а да Алијасна има ”врло добру” сарадњу са Србијом у области одбране и безбедности.
pancir, ministarstvo odbrane
Фото: Министарство одбране

”НАТО и Србија су блиски партнери, а ми смо посвећени јачању нашег партнерства са Србијом, поштујући у потпуности њену политику војне неутралности”, кажу у НАТО за Тањуг.

На питаје Тањуга који је став Алијансе поводом испоруке руског наоружања Србији, али и упозорења САД о могућим сакцијама због "трансакција" са Москвом, у НАТО оцењују да је право државе да одлучује о својој одбрани.

”Набавке у тој области су национална одлука. Истовремено, важно је важно је узети у обзир пуне трошкове набавки опреме за одбрану током њиховог животног века, који могу бити значајни“, каже НАТО званичник.

Он наглашава да НАТО и Србија имају врло добру сарадњу у области одбране и безбедности, што укључује и интероперабилност и јачање капацитета Војске Србије.

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести