Неће моћи да ме сломе пред Брисел, нећу им дати 

БЕОГРАД: Нећу дозволити да ми битанге, албанске и српске,  нападају породицу из чиста мира, поручио је председник Србије Александар Вучић, истакавши да су сви напади у последње време усмерени и на то да га „сломе“ пред Брисел што, каже, неће моћи, већ ће га то само ојачати. 
е
Фото: Tanjug

Вучић је, поводом разних коментара и написа на рачун његовог сина, који је био међу навијачима српске репрезентације у фудбалу у Русији, али и на укидање првостепене пресуде којом су на условне казне затвора од по шест и осам месеци осуђена седморица жандарма због физичког напада на његовог брата, рекао да је то тако нормално у аутократском режиму за који га оптужју.

Упитао је шта се очекује од земље у којој је диктатура и у којој јавни сервис три месеца извештава о „протестима против диктатуре“ а испоставило се да је све било зарад фотеље Саше Јанковића, или убеђују да су „криви бубрези мога брата јер су напали нечије пендреке...“.

Како је рекао, такви могу да се врате „старом спорту“ да краду из скупштине, односе фотеље, слоновачу... али и додао да је на крају ипак боље да је неко из негове породице или он лично оштећен него било који други грађанин.

Вучић је казао да му је тешко да неке ствари објасни брату, посебно старијем сину зашто се против њега последњих дана води кампања.

Тешко му, рекао је, пада и да брату прича о томе зашто су албански медији преузели оно што Ђорђе Вукадиновић, некада Влах, некада Албанац... који може да буде свашта само да му се нешто слива у џепове...“.

Објаснио је да је његов син у Русију ишао да навија за Србију, а то што се, како је рекао, Вукадиновићу не свиђа неки партизановац који је био удаљен  три места од његовог сина, који уз то и не навија за Партизан, већ за Црвену Звезду.

Овим битангама, ни албанским ни српским нећу да дозволим да ми нападају породицу из чиста мира јер мој син никада никоме није ништа украо, за разлику од оних чије породице представљају и чије породице имају по сто милиона евра богатства, истакао је Вучић.

Позвао је опозиционаре који то раде да се не иживљавају на детету, већ да слободно траже „његову главу“...

Навео је да то раде они који више не знају шта ће јер им је одузео могућност да пљачкају, и којима смета што се брине за грађане и за државу.

Мислили су да ће да ме сломе пред Брислел свим тим лажима и измишљотинама, глупостима око Беле Цркве, страшним стварима о тровању воде, блокирању аутопутева... нећете да ме сломите - само сте ме ојачали, поручио је Вучић.

Председник Србије је рекао и да ти такви хоће  изборе, о којима стално причају, мозда, их и добију па нека опет победе као што су и до сада и на београдским, председничким и другим претходним...

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести