Недимовић: Немам везе с Јовањицом,на располагању сам тужилаштву

БЕОГРАД: Минситар пољопривреде Бранислав Недимовић негирао је данас да има било какве везе са афером Јовањица и рекао како стоји на располагању тужилаштву и свим државним органима за било каква питања о томе.
nedimovic, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Бранислав Недимовић, фото: Танјуг/Сава Радовановић

Мирослав Алексић из Народне странке раније је изјавио како треба испитати Недимовићеву улогу у афери Јовањица јер је наводно за Предрага Колувију радила компанија Владе Милићевића, а да је робу царинио Бранислав Цветичанин који су познаници министра пољопривреде.

"Ја бих само рекао, он човек (Алексић) више очигледно не зна кога би оптужио за било шта. Већ двапут је био осуђен да је износио лажи, тако ће му бити и трећи пут. Апсолутно стојим на располагању за било каква питања државним институцијама. Ја да се са њим кусурам преко медија не пада ми на памет", рекоа је Недимовић на Београдском сајму одговарајући на питања новинара.

Додао је да он ради свој посао, а Алексићу поручио да и даље "врти научно-фантастичне филмове које има у својој глави".

Недимовић је навео да поменуту двојицу људи познаје, јер су они из Сремске Митровице која није велики град.

"Митровица има 80.000 становника, нема не знам ни ја колико. Знам која су лица. Они људи немају благе везе са оним о чему се прича, поготово овај господин из Кузмина. Познајем људе и шта? Је'' л грех неки што је председник клуба ''Граничар'' из Кузмина који се такмичи у Другој сремској лиги? Другог познајем, у крају одакле сам ја човек живи и ради бави се 20 година својим послом. И какве то везе има са мном. Па нисам ја ни шпедитер ни цариник, нити се ја бавим било чим од свега тога", рекао је Недимовић.

На питање новинарке Н1 да ли са Јовановићем и Цветичанином игра фудбал, министар је рекао да су обољица повређена и да већ дуже не играју фудбал.

"Знате ли ви са колико сам ја људи играо фудбал у различитим клубовима. Једно 5.000. Ја познајем стицајем околности и неке који данас воде опозицију. Па шта сад треба да тврдите коко сам ја заједно с њима", навео је министар.

Недимовћ је рекао да му не пада на памет да се бави демантовањем таквих тврдњи.

"Постоји суд и он ће да пресуди шта је ту истина шта није. У крајњој линији, постоји тужилаштво и биће ми велико задовољство да још једном покажемо да неко лаже. А зашто лаже, то морате да питате њега, ал'' морају да се запитају и они који шире те лажи", нагласио је Недимовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести