Немачка штампа: Томпсонова песма засенила Меркелин наступ 

БЕРЛИН: Немачки медији известили су о присуству канцеларке Ангеле Меркел Загребу, а Дер Тагешпигел пише да су њен наступ на предизборном скупу ХДЗ-а засенили упадљиви националистички тонови песме "Лијепа ли си" Марка Перковића Томпсона, који велича усташтво и чији наступи су у више наврата последњих година били забрањени и у Немачкој. 
1
Фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Дојче веле преноси да овај берлински лист пише да немачки гости вероватно нису били ни свесни чија се то песма ори спортском двораном Цибона.

Лист се осврнуо и на говор Карла Решлера, носиоца листе ХДЗ на европским изборима.

"Уместо да говори о будућности Европе, младалачки носилац листе ХДЗ-а је ношен овацијама публике радије причао о ''највећој трагедији хрватског народа'' у аустријском Блајбургу."

Дер Тагешпигел додаје да "ни почасном говорнику Манфреду Веберу очито није сметало исцрпно величање утемељитеља странке и државе Фрање Туђмана, који је постхумно пред УН-овим судом за ратне злочине проглашен чланом ''криминалне групе'' за етничко чишћење Херцеговине током рата у Босни".

Франкфуртер Алгемајне Цајтунг пише, преноси ДW. да је Немачка "партнер Хрватске и са знатним нуспојавама". Спомињу исељавање десетине хиљада Хрватица и Хрвата након уласка у ЕУ 2013. "Исељавање почиње озбиљно оптерећивати социјалне систем", пише ФАЗ.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести