Нова странка: За сада без договора о коалицији

БЕОГРАД: Нова странка је спремна за београдске, али и парламентарне изборе у случају да они буду расписани, изјавио је лидер те партије Зоран Живковић. 
Nova stranka Foto: Nova stranka
Фото: Нова странка

Живковић је новинарима рекао да опозиција увек треба да буде спремна за изборе, али тврди да су изборни услови далеко од регуларних и када су у питању медији као и државни ресурси. 

Ми немамо право да кукамо, још већа је наша обавеза да их променимо, тако што ће Вучић да се отера са власти и то је наша обавеза, рекао је Живковић.

Он је поновио информацију која је од раније позната јавности да ће Весна Ракић Водинелић бити прва на листи, односно кандидаткиња те странке за градоначелницу. 

Живковић је рекао да ће с тим у вези затражити од других политичких субјеката и јавних личности подршку за кандидатуру. 

Ракић Водинелић је рекла новинарима да у овом тренутку није извесно да ли ће Нова странка ићи сама на изборе или у коалицији. 

Како је рекла, та странка ићи ће сама на изборе уколико не буде коалиције којом би била задовољна у персоналном и програмском смислу. 

На питање којом коалицијом би били задовољни, Ракић Водинелић је рекла да не би говорила о конкретним странкама и покретима наводећи да би то била коалиција јасно опредељена за проеврпоску демократску државу која почива на владавини права, људским правима и слободи медија. 

Битно је, каже, да такву коалицију води неко ко би могао успешније од ње да изнесе програм коалиције. 

Не могу рећи да су досадашњи преговори кренули у том правцу. Било их је, разговарала сам са Сашом Јанковићем, иницијативом “Не давимо Беоргад” и ти разговори ће, претпостављам, бити настављени, али до овог тренутка нема никаквог конкретног резултата, рекла је Ракић Водинелић.

Она је навела да су вођени разговори са Демократском странком и локалним покретима додајући да не може да каже у овом тренутку како ће се то завршити.  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести