Нови напад Зеленовића и Петровића на Вучића

Ђиласовом  јуришнику Љуби Дишићу, који је јуче путем друштвених мрежа позвао опозицију да на силу преузме власт у земљи, придружују се и ботови Душана Петровића и Небојше Зеленовића у Шапцу.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Пошто су облепили Шабац плакатима у којима исмевају и вређају председника Србије Александра Вучића, преко својих ботова, на друштвеним мрежама отворено прижељкују тзв "румунски сценарио". Како се сазнаје, извесни Д. Р. приведен је и одређен му је притвор од 48 сати због кривичног дела угрожавања сигурности. Он је, наиме, док се цела држава на челу са председником Вучићем и стручним тимовима бори против Корона вируса с намером да избегнемо "италијански сценарио", на друштвеним мрежама објавио монструозну жељу да се, како каже, дигне кука и мотика, и стреља председника Вучића, уз врло пластичан опис тога како му неки официр, док је у самртном ропцу, испаљује метак у главу.

Како се сазнаје, приликом привођења, код њега је пронађен и мобилни телефон са кога је слао скандалозне објаве.

Шапчани углавном запрепашћено коментаришу  чињеницу да се  део српске опозиције оглушује   о све апеле здравог разума и све позиве на јединство у овом тешком тренутку за цео народ, али и цео свет. Трагично је  што неки док Вучић води рат против корона вируса, штитећи народ, воде рат против Вучића, најчешћи су коментари које чујемо. Против председника Србије, који је храбро понео терет изазова с којим се тешко носе и  његове колеге из далеко богатијих и развијенијих земаља него што је Србија.

Али шта о томе знају они, који не виде ни државу, ни народ, који не виде даље од  сопственог интереса , чекајући  тренутак да се по сваку цену докопају власти? За разлику од Вучића, они нису спремни да обуставе страначка препуцавања, већ у томе што се он повукао из страначких активности док траје борба за здравље народа, виде своју шансу да га нападну.

А о томе како сами Шапчани виде ових дана виде председника Вучића, можда најбоље сведочи запажање једне суграђанке, професорке математике, која нас подсећа на грчко порекло имена Александар и изворно значење "заштитник људи". А као што каже стара изрека:  Номен ест омен- Име је знак.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести