Нови програм ДПС још један доказ антисрпске политике

БЕОГРАД: Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта критиковао је нови програм Демократске партије социјалиста наводећи да је то још један доказ да режим Мила Ђукановића спроводи антисрпску политику.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)

У програму који је ДПС усвојила на конгресу партије, према речима Линте, јасно је да ће та странка радити на обнови јасно стоји да ће та странка радити на обнови аутокефалности Црногорске православне цркве, а то је, додаје, доказ неодговорности црногорског режима који ће довести до заоштравања тензија међу грађанима.

Линта у изјави за јавност коју је доставио медијима тврди да је већини грађана у Црној Гори познато да је Српска православна црква у Црној Гори једина права црква а да је "тзв. Црногорска православна црква регистрована као невладина организација коју не признаје ниједна канонска црква".

Додаје тој тврдњи да нови програм ДПС потврђује да ће црногорски режим наставити још јаче да прогони Српску православну цркву, јер управо њу види као главни реметилачки фактор у стварању црногорског идентитета.

Линта тврди и да је циљ режима Мила Ђукановића да обнови аутокефалност тзв. Црногорске православне цркве и да отме храмове и опљачка имовину СПЦ, иако је познато да имовина СПЦ никада није била државна.

"Апсолутно је очигледно да је главни циљ режима Мила Ђукановића да се што више смањи број Срба и да национални Црногорци постану већина што би требало да се потврди на попису становништва 2021. године. Због тога је веома важно да се политичким, дипломатским и демократским средствима помогне праведна борба српског народа у Црној Гори за равноправност и поштовање његових људских и националних права"; закључује Линта.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести