Новосадски СНС: Боро, мењај инсајдере

Градски Одбор СНС у Новом Саду саопштиоје да је количина лажи изговорена на данашњој конференцији за новинаре председника потпредседника Народне странке Борислава Новаковића најбољи је доказ „да поменути марксиста и пропали политичар под хитно треба да промени инсајдере из Градске куће, који му наводно достављају информације о изградњи „Новог Сада на води“.“
sns logo, SNS
Фото: СНС

Наводи се да Српска напредна странка нема намеру да зарад стицања јефтиних политичких поена и недостатка храбрости неколико опозиционих странчица и њихових сателита међу удружењима грађана, да изађу на изборе, заустави развој Новог Сада.

„Напротив. Њихове фрустрације представљају додатни мотив за нас да радимо више, брже и боље у интересу Новосађана и бројних гостију нашег града. Бори Солунцу и сличнима поручујемо да је ноторна лаж да планирамо исушивање Дунавца, јер се планира изградња веслачке стазе у складу са ФИСА стандардима. То што Новаковић већ годинама весла по сувом у политичким водама, његов је проблем“, кажу напредњаци..

Додаје се да ће одбрамбени бедем од поплава у односу на садашњи бити виши за између пола и  једног метра. Дакле, како тврде, опасности од поплава неће бити.

У СНС кажу да је нетачно је да ће стамбено-пословни комплекс на подручју бродоградилишта и Каменичке аде захватати 165 хектара, када ада захвата 92 хектара. Планирани садржаји неће прелазити 5% укупне површине.

„Када већ спомињемо бродоградилиште, подсећамо да је управо власт Демократске странке у којој је Новаковић био високо позициониран, продало овај комплекс мафијашима који су га у потпуности уништили. Основни циљ Новаковића и дружине било је таљење са мафијашима. Срећом, па их је пораз на изборима спречио у намери.  Овде морамо и да цитирамо назив једног од њихових спонтано основаних удружења грађана: „Е, гари, неће моћи“! Срећом, ово предузеће касније је откупила компанија „Галенс“, која планира градњу објеката који ће бити репрезентативни, а овај део приобаља после више деценија доступан грађанима“, веле напредњаци.

Тврдње да ће зелена оаза развојем приобаља бити уништена, како кажу у СНС, такође је измишљотина из кухиње превејаних криминалаца потеклих из Демократске странке.

У односу на Генерални урбанистички план из њиховог времена, зелене површине биће повећане са 23,65 на 55 хектара. Дакле, за 137%. Мало ли је? Пројекат развоја приобаља подразумева да оно постане привлачно и приступачно свим нашим суграђанима, али и туристима. Приликом реализације пројекта користићемо искуства Братиславе, Беча, Копенхагена и Хамбурга. Уосталом, да ли се грађани слажу са Планом генералне приобаља на левој обали Дунава, имаће да се изјасне и на јавној расправи која ће тек уследити. Тек по завршетку јавне расправе тај документ наћи ће се на двеном реду Скупштине Града.  За разлику од петооктобарских хијена распоређених по кризним штабовима, код нас се све ради транспарентно и по Закону. С обзиром на то да је Новаковић најавио да ће физички бранити обалу Дунава, Српска напредна странка позива га да нам одговори да ли ће то учинити из Новог Сада или Солуна“, наводи се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести