Њујорк тајмс, Вашингтон пост: Србија за изборе упркос пандемији

МАЈАМИ: Амерички медији на челу са Њујорк тајмсом и Вашингтон постом пренели су вест да је председник Србије најавио парламентарне изборе за 21. јун упркос пандемији и да се очекује да Српска напредна странка из њих изађе као победник и тако настави осмогодишњу доминацију на политичкој сцени.
Izbori 2020  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Избори 2020 Фото: Дневник.рс

Више десетина ТВ станица и медија у САД – Ју-ес њуз, Еј-Би-Си њуз, медији у Конектикату, Тексасу, Невади, Аризони и мањи број у Канади, који су пренели ту вест агенције АП, подсећају да су избори били заказани за 26. април, али да су одложени због ванредне ситуације проглашене средином марта због корона вируса.

Медији преносе да је Вучић рекао да после тих тешких времена треба створити демократску атмосферу и формирати парламент и владу који ће служити интересима грађана.

Преносе и наводе АП да аналитичари верују да Вучић жели да се избори одрже што пре због наводног смањења популарности његове странке - СНС услед строгих мера које је Владе донела током пандемије корона вируса.

У вести је наведено и "да већи део српске опозиције планира да бојкотује изборе због Вучићеве чврсте контроле над медијима и изборним процесом", као и то да је у Србији евидентирано 9.500 оболелих од коронавируса и 197 умрлих.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести