Обрадовић предао кривичне пријаве због референдума

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић предао је данас Тужилаштву у Београду кривичне пријаве против председника 29 изборних места из 12 општина због наводне изборне крађе на референдуму.
bosko obradovic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Обрадовић је, у изјави новинарима, рекао да свако ко је учествовао у изборној крађи чини тешко кривично дело фалсификовања воље грађана Србије и да за то мора да одговара, а предвиђена казна је од шест месеци до пет година.

Обрадовић је казао да кривична пријава “Двери” и њега лично као председничког кандидата, порука да ће сачувати сваки глас на изборима 3.априла и да изборна крађа неће проћи.

Он је додао да је референдум показало како је могуће победит власт, јер, како тврди, свуда где су Двери" имале посматраче није било изборне крађе.

Рекао је да је ово велики тренутак у којем се на испиту налази надлежно тужилаштво, и да ће се видети да ли реагује према инструкцијама СНС или по Уставу и закону.

Навео је да је једноставно показати ко је у праву, и да је довољно да тужилаштво изда налог полицији да изврши информативне разговоре са 771 бирачем, колико је према бирачком списку, изашло на бирачко место 60 у Сјеници, и да утврди да ни 10 одсто не живи у тој општини, нити је у земљи, те да је неко за њих гласао.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести