Обрадовић тражи референдум о увођењу санкција Русији

БЕОГРАД: Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић затражио је данас одржавање референдума на коме би се грађани изјаснили о увођењу санкција Руској Федерацији, те изнео захтев да Србија иступи из Бриселског и Вашингтонског споразума.
bosko obradovic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

На конференцији за медије испред зграде Владе Србије, Обрадовић је упозорио да је актуелна влада у техничком мандату до формирања нове, и да не сме да се игра са темама од најважнијег националног и државног интереса као што су Косово и Метохија и увођење санкција Русији.

Обрадовић је рекао да се ниједна политичка партија или листа која је учествовала на изборима 3. априла, било власти или опозиције, није јавно изјаснила за увођење санкција Русији пре избора, а да сада неке од њих то чине.

"Једино поштено решење ове дилеме, пошто се већ нико пре избора није изјаснио за увођење санкција Русији је референдум. То би била тешка превара бирача", поручио је Обрадовић.

Он је додао да нити влада, која је врштилац дужности Владе Србије, нити председник, не смеју доносити одлуке о санкцији Русији већ да то могу учинити само грађани Србије на референдуму

Лидер Двери је позвао власти да објасне народу под каквим су то притиском да уведу санкције и како, је рекао, чиме су уцењени од ЕУ, чиме од НАТО, а чиме од САД.

Он је позвао све актере на српској политичкој сцени да се изјасне о томе, као и да ће подела на оне који су за и против санкција Русији бити главна политичка подела у Србији.

Такође, Обрадовић сматра да ће нова Влада Србије бити формирана тако да ли има већину за увођење санкција Русији или не.

Говорећи о КиМ, он је истакао да је Патриотски блок, на челу са Двери, већ је изашао са јасним захтевом да Србија иступи из Бриселског и Вашингтонског споразума који нам, како је рекао, нису донели никакву корист, већ само штету по српске државне и националне интересе на КиМ.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести