Обрадовић: Власт намерава да фингира дијалог са опозицијом

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић каже да дијалог између власти и опозиције око изборних услова треба да почне одмах, те истиче да последње изјаве представника власти указују на наводну жељу за његовим одлагањем и фингирањем дијалога.
bosko obradovic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Обрадовић је, како преноси информативна служба Двери, скренуо пажњу на изјаве председника Скупштине Србије Ивице Дачића и министарке за друствени дијалог Гордане Чомић, којима, наводи се у саопштењу, једно другом пребацују одговорност за дијалог између власти и опозиције...

"Одбијајући да преузму одговорност, одлажући разговоре за следећу годину и не прихватајући улогу модератора ни у име Народне скупштине, ни у име новоформираног Министарства за друштвени дијалог, Дачић и Чомић сведоче да су двојац са кормиларом, који им је доделио задатак да глуме дијалог кога неће бити", стоји у саопштењу Двери.

Он је додао да ако се узме у обзир да се Европски парламент не оглашава и не најављује тачан датум своје нове посредничке мисије, шест месеци од, како тврде, "лажних избора", све говори да се не може имати нада ни у кога у земљи или иностранству, сем у себе и грађане Србије.

"Нико нам неће поклонити слободу, правду и демократију већ се за њих морамо изборити сами", поручиле су Двери.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести