Очекујемо подршку Немачке и Меркел и у будуће

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће се Србија трудити да има најбоље могуће односе са новим канцеларом Немачке, али да ће и за годину дана имати само речи хвале о Ангели Меркел.
Танјуг/Раде Прелић/Меркел и Вучић
Фото: Танјуг/Раде Прелић/Меркел и Вучић

"Верује да уз Намачку подршку и у будућности уз подршку канцеалрке Меркел можемо да очекујемо само добре ствари за Србију и регион", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре.

Он је навео да ће многи који су желели да јој се приближе првом приликом рећи нешто против њених 16 година власти, али да је Меркел за то време успела да сачува мир и бринула о Западном Балкану.

Вучић је на питање какве потезе очекује у Европи након одласка канцеларке са те функције казао да он представља земљу добрих, вредних и достојанствених људи, која не одлучује о било чему у Европи, али да Србија и Западни Балкан могу да буду и машина раста, а не неко ко само прави проблеме.

"Постоје неке економске ствари које могу да нас увезују и приближавају и зато верујем у добру будућност Србије и региона и уверен сам да можемо да постижемо боље резултате од оних који су постизани. Ако погледате разлику у резултатима у БДП између појединих земаља Западне Европе и нас, та разлика је огромна, али је мања него што је била пре пет, шест година", истакао је Вучић.

Вучић Меркеловој: Ово је ваша друга кућа

Председник Вучић поручио је вечерас, на крају заједничког обраћања медијима са Ангелом Меркел, да је Србија њена друга кућа.

Уз захвалност на посети, пренео је новинарима да је немачку канцеларку последње две године "молио" да дође у посету Београду.

"Хвала што је то и прихватила", рекао је Вучић.

Додао је да је у разговору на тераси Палате Србија, рекао Меркеловој да је нашем народу увек важно да покаже колико смо добри домаћини, те да би једина увреда могла да буде да нам гост каже да у томе нисмо успели.

"Она ми је на то одговорила да би свашта могла да каже, али не и да нисмо добри домаћини. Хвала вам на посети, ово је ваша друга кућа", поручио јој је председник Вучић.

Након заједничке прес конференције, Вучић и Меркел наставиће разговоре на радној вечери, која ће, како Танјуг сазнаје, бити приређена у Вили Мир.

Немачка канцеларка преноћи ће у Београду, а сутра ујутру из Србије одлази у Тирану.

Са београдског аеродрома ће је, према информацијама Танјуга, испратити председник Србије Александар Вучић, који ју је данас после подне и дочекао уз највише почасти.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести