Од 2012. године у Ветерник уложено милијарду и по динара

Други вртић Предшколске установе “Радосно детињство” почео је да се гради у Ветернику у улици Милана Тепића бб, те како је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао приликом постављања камена темељца,  то је трећи вртић који ће Ветерник имати, што показује снагу и величину тог места.
с
Фото: Град Нови Сад

У нови вртић, површине 2.051 метар квадратни, биће уписано око 200 деце, а у саму изградњу објекта уложено је скоро 300 милиона динара и вртић требало да буде завршен до половине или краја јула следеће године, најавио је градоначелник Вучевић.

– Никада нисмо имали овако модерну архитектуру при изградњи вртића, а први пут предвиђен је и наткривени отворени део за децу, што ће омогућити да она ту бораве у различитим временским условима – рекао је Милош Вучевић. – Са свим новим капацитетима које ћемо обезбедити, идуће године биће места за више од 600 деце. Пред нама је завршетак вртића у Ораховој улици на Клиси, дуплираћемо капацитете у Каћу и спремамо пројекат за проширење објекта у Ковиљу за шта ће нам требати најмање 100 милиона динара. Због одговорних грађана који измирују своје обавезе и одговорне политике коју водимо у стању смо да улажемо у све делове Новог Сада.


У вртић површине 2.051 метар квадратни биће уписано око 200 деце, а у саму изградњу објекта уложено је скоро 300 милиона динара и вртић би требало да буде завршен до половине или краја јула следеће године

Како је Вучевић казао, Ветерник расте веома брзо, те је у њега уложено милијарду и по динара од 2012. до прошле године, а најавио је и асфалтирање улица у околини Улице Драгослава Срејовића, реконструкцију трибина на стадиону Фудбалског клуба “Ветерник” као и посету изградњи новог насеља за избегла и расељена лица која немају решено стамбено питање, а које се гради одмах поред новог вртића. Вучевић је нагласио да је, без обзира на велика улагања, у 30 одсто Ветерника тек треба да се изгради канализација, као и да десетине улица треба да се асфалтирају.

– Ветерничани инсистирају на реконструкцији трибине стадиона ФК “Ветерник”, где проблем праве спорни имовинско-правни односи, те уколико се то не реши, направићемо нову, модерну трбину да Ветерничани могу да гледају утакмице уз услове какве заслужују – најавио је Вучевић. – За становнике Ветерника смо прошле године смањили цену карте и изједначили је са градском, јер је то била велика жеља Ветерничана, а увели смо и нову аутобуску линију 51.

Према речима градоначелника, ове године у обданишта уписано је 17.000 деце, што је бесплатно, док се боравак више од 3.000 деце у приватним вртићима субвенционише.

Вучевић је рекао и да Србија увози радну снагу, па око 20 радника из Турске граде нови вртић у Ветернику, а они су одлични радници који су овде прихваћени, имају и свог преводиоца који је рекао да су они задовољни и имају најбоље услове, а ја сам замолио извођаче да поштују све њихове обичаје – рекао је градоначелник Вучевић. – То што увозимо радну снагу је знак развоја наше државе и града, јер имамо толико градилишта, да једноставно морамо да имамо више радне снаге.

Вучевић је најавио још много капиталних инфраструктурних пројеката за које је у буџету Града намењено 10 милијарди динара. Он је такође нагласио да се планира изградња Дома здравља на Видовданском насељу, као и објекта у бившој Кинеској четврти, а поред Исидорине гимназије, основних школа “Иван Гиндулић” и “Васе стајић”, у плану је и реконструкција Медицинске школе “7. април”. 

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести