Одаловић: Реакција Вучића на Квинту логична и оправдана

БЕОГРАД: Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић изјавио је данас да је реакција председника Александра Вучића, на саопштење амбасада земаља Квинте у Приштини о притисцима на гласаче на северу Косова, логична и оправдана, јер се, како је нагласио, на изборима у недељу није десило ништа што би било повод за такву реакцију.
Veljko Odalović  Foto Tanjug/ S.Radovanović
Фото: Вељко Одаловић  Фото Танјуг/ С.Радовановић

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је изненађен саопштењем Квинте после избора за градоначелнике општина на северу КиМ, које су оцениле да је изборни процес у четири општине на северу протекао у мирној атмосфери, али и подсетиле да "још има нерешених питања, која су пратила изборни процес 2017", као и да из њега једино може да се закључи да су неки незадовољни што су избори протекли у миру и реду.
Одаловић је за Н1 рекао да се на саопштење Квинте може гледати као на провокацију.

"Председник је с правом реаговао на глупост Квинте. Њихова порука може да направи озбиљне проблеме, јер би Приштина сада могла да оспори резултате избора, а нико у Приштини није оспорио резултат - ниједно гласачко место, ниједан глас. Квинта је негде проклизала, неко је негде пролупао, направио озбиљну грешку", рекао је Одаловић.

Према његовим речима, реч је о покушају да се баци сенка на резултате избора који су Приштини и "разним Квинтама" рекли да су Срби врло јединствени.
"Српска листа је изласком на изборе показала да жели да буде део тих институција. Приштина мора да прихвати пружену руку ако хоће да размишља о будућности. Тамо нема других Срба. То су Срби! С њима мора да настави да сарадује, да žиви, мора да уваžи њихове ставове", рекао је он.

Говорећи о предстојећој седници парламента о Косову, Одаловић је рекао да се не може очекивати решење после једне седнице, али да парламент јесте место где треба да се разговара о томе.

Како је навео, и опозиција би требало да присуствује седници, јер је то њихово радно место и они су позвани да говоре.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести