Одаловић: Влада данас, у раним вечерњим сатима

БЕОГРАД: Генерални секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић очекује да ће парламент у раним вечерњим сатима завршити расправу о избору владе и да ће премијерка и чланови кабинета положити заклетву, чиме ће и званично почети да им тече мандат.
Veljko Odalović Foto: Tanjug/video
Фото: Вељко Одаловић Фото: Танјуг/видео

Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић данас ће изложити експозе и представити чланове кабинета, на дневном реду ванредне седнице парламента је избор владе и полагање заклетве, а Одаловић верује да ће тај посао бити завршен у раним вечерњим сатима.

Створићемо услове, надам се, да у данашњем дану у раним вечерњим сатима завршимо расправу и да се изабере влада, да министри положе заклетву и да пређу у Немањину 11 да раде посао који им је поверен, казао је Одаловић за РТС.

На констатацију новинара да су се често ноћу бирале владе, Одаловић је рекао да верује да ће овај пут влада бити изабрана раније у току дана.

Он очекује да ће први акт који ће влада послати у парламент бити измене Закона о прекршајима и Закона о заштити становништва од заразних болести и да би то могло да се деси већ следеће недеље.

Очекујем то врло брзо због епидемиолошке ситуације, рекао је Одаловић.

Он је додао да је у парламенту већ формирано 20 нових радних тела, парламентарне делегације, као и Републичка изборна комисија, те да ће данас бити одржана и друга седница колегијума парламента.

Одаловић, који је и функционер СПС, рекао је да се Председништво те странке једногласно одлучило за донета кадровска решења и истакао да верује да ће Славица Ђукић Дејановић бити део тима, али није прецизирао да ли ће она бити у Скупштини Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести