ОДЈЕДНОМ ОПОЗВАНА ЧАК 23 АМБАСАДОРА СРБИЈЕ, међу њима и Владимир Божовић из Црне Горе, МИНИСТАР ДАЧИЋ ОТКРИВА РАЗЛОГЕ

БЕОГРАД: У Службеном гласнику објављена је одлука о разрешењу 23 амбасадора чији су мандати истекли, а међу њима је и амбасадор у Црној Гори Владимир Божовић, објавио је данас портал Н1.
vladimir bozovic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Разрешени су и амбасадори при мисији УН у Женеви Дејан Златановић, у Европској унији у Бриселу Ана Хрустановић и Савету Европе у Стразбуру Ана Ђуровић , у Аустрији, Грчкој, Турској, Мађарској, Словенији, Куби, Кипру, Француској, Уједињеном Краљевству, Данској, Шпанији, БиХ, Саудијској Арабији, Нигерији, Индонезији, Ирану, Ираку и Кенији.

Опозвани су и Оливер Антић, са дужности изванредног и опуномоћеног амбасадора Србије у Републици Кабо Верде, са седиштем у Лисабону, Александар Ђорђевић из Босне и Херцеговине, Катарина Лалић Смајевић из Шпаније и Јасмина Митровић Марић из Данске.

Александра Јоксимовић је опозвана са дужности амбасадора у Великој Британији, Наташа Марић из Француске, Мухамед Јусуфспахић из Саудијске Арабије, Ђура Ликар из Нигерије, Слободан Маринковић из Индонезије, Драган Тодоровић из Ирана, Драган Жупањевац из Кеније, Зорана Влатковић из Словеније и Марко Благојевић са Кипра.

Опозивани су и амбасадори на Куби Данило Пантовић, у Мађарској Иман Тодоров, у Турској Зоран Марковић, у Грчкој Душан Спасојевић, у Аустрији Небојша Родић и у Ираку Урош Балов.

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је за портал Н1 да је свима њима истекао четворогодишњи мандат и сада ће уследити имановања нових амбасадора, што ће бити урађено до краја године.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести