ОДРЕКАО СЕ КУПОВИНЕ СЛУЖБЕНОГ АУТОМОБИЛА ЗАРАД АДАПТАЦИЈЕ ВРТИЋА Драго Попадић поново изабран за председника опоштине Пријепоље 

Пријепоље: Драго Попадић остаје на челу општине Пријепоље. За избор Попадића, његовог заменика и новог Општинског већа гласало је 38 одборника, док је један био против.
њ
Фото: РИНА

Попадић је истакао да је доста тога урађено током претходног мандата, а да се наставља даље са реализацојом капиталних инвестиција на територији општине Пријепоље.

- Све што смо започели у претходном периоду наставићемо у нареде четири године. Бити председик општине Пријепоље је захтеван и нимало лак који је додатно отежан чињеницом да дужи низ година припадамо групи девастираних општина. У времену које долази превазићемо све изазове које нас очекују, јер је одговорност оно што дугујемо грађанима. На путу развоја најзначајнија је подршка државе, коју локална валст треба да препозна и уме да прати и користи за развој.

Као приоритет се наводи изградња пута од манастира Милешеве и Косатице до Водене пољане у дужини од 14 километара, односно повезивање Пријепоља са будућим ауто-путем.

- Највећа инвестиција ЕД Србије у Пријепоља је завршена и биће пуштена у погон 2024, односно изградња 35 киловатне трафостанице са двоструким прикључним водом и мреже ниског напона, обезбедиће сигурније и стабилније напајање електричном енергијом подручје Коловрата, Ивања, Велике Жупе, Камене Горе и Сопотнице”, рекао је Попадић.

За заменика председника општине изабран је Елвин Бањица (Листа заједно за Пријепоље), док су чланови Општинског већа Марко Шљукић (СНС), Александар Вујичић (СНС), Енис Мемишаховић (Листа Заједно за Пријепоље), Предраг Чичић (Листа заједно за Пријепоље), Драган Васојевић (ПУПС), Санел Диздаревић (SPP) и Његош Јањушевић (СПС).

Иначе, Драго Попадић је управљао пола године општином Пријепоље и грађани га знају као честитог човека. Шира јавност у Србији га је упознала након што се одрекао новца намењеног за куповину службеног аутомобила и средства усмерио у опремање дечјег вртића.

РИНА

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести