Одржан 37. протест „један од пет милиона“ у Београду, "кобре" испред председништва

БЕОГРАД: Протест "Један од пет милиона" завршен је на Тргу Николе Пашића испред Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).
jedan od pet
Фото: Fonet/ Nenad Šoršević

Учесници протеста поздравили су директорку Канала 9 Мају Павловић која већ шести дан штрајкује глађу. Демонстранти су се фотографисали са њом и упутили јој речи подршке "до победе".

Протест је почео на Теразијама говором претученог члана организације "Један од пет милиона" Срђана Марковића који је све позвао на бојкот, јер председник Србије према његовим речима бојкотује закон.

Демостранти су око Председништва које су обезбеђивале припаднице јединице Кобри и полиције, оставили транспаренте са захтевима.

Протестна колона прошла је центром града и застала испред Радио-телевизије Србије.

Фото: Fonet/ Nenad Šoršević

Представница организације "Један од пет милиона" Мила Јовановић позвала је запослене Радио-телевизије Србије (РТС) и новинаре те куће да по савести обављају свој посао и не буду саучесници у пропасти Србије.

Она је рекла да РТС није добро извештавао о пребијању демонстранта Срђана Марковића.

"Да ли је РТС позвао овог младог човека да каже шта се десило? Да ли је РТС обављао свој посао како треба, наравно да није", рекла је Јовановић.

Она је казала да је председник Србије Александар Вучић "театрално" склонио ограде а да су му они као ограде донели захтеве.

"Једина ограда између њега и нас је закон, а због закона ви сте на улицама већ девет месеци", рекла је Јовановић.

Код РТС су запаљене бакље, а грађани су узвикивали "РТС-СНС".

Организатори су позвали демонстранте да прођу поред Трга Николе Пашића и поздраве власницу Канала 9 Мају Павловић која штрајкује глађу.

Фото: Fonet/ Nenad Šoršević
Фото: Fonet/ Nenad Šoršević

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести