Одржан протест "1 од 5 милиона“ у Новом Саду

НОВИ САД: Грађани Новог Сада су на десетом протесту "1 од 5 милиона“ вечерас поново затражили оставке председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и председнице Народне скупштине Маје Гојковић.
Protest "1 od 5 miliona“ u Novom Sadu Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Протест "1 од 5 милиона“ у Новом Саду Фото: Танјуг/Ј. Пап

Новинар Срђан Шкоро је позвао окупљене на Позоришном тргу и све грађане Новог Сада на велики протестни скуп 13. априла у Београду и позвао све да остану јединствени у захтеву за смену власти.

На једном од досад најпосећенијих протестних скупова у Новом Саду, Шкоро је рекао да ћемо за два дана обележити 20 година од почетка бомбардовања наше земље и подсетио на то шта је ко радио у тим тешким данима.

"Док су грађани Србије бројали мртве и рањене, Вучић је бројао квадрате стана који је тих дана узео од државе. Они који су тих дана разарали Нови Сад, сада помажу Вучићу да пљачка земљу. Ваше оранице продаје Арапима, као да ви не знате да их обрађујете," казао је Шкоро.

Он је истакао да су протести који широм Србије трају више месеци истовремено и грађански и политички и додао да је "протест против Вучића свенародни". Глумац Милорад Капор се осудио говор новосадског градоначелника Милоша Вучевића, који је у недељу позвао присталице режима да се физички обрачунају са политичким неистомишљеницима.

Учесници протеста су после говора кренули у шетњу, испред зграде Радио телевизије Војводине уживо је "емитован" Грађански Дневник. Протесту су се и вечерас придружили новосадски студенти,који су се окупили код фонтане испред студентског дома "Слободан Бајић", а затим заједно дошли у центар града.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести