Омладина Демократске странке заузела централу партије у Београду

БЕОГРАД: Омладина Демократске странке заузела је вечерас централу странке у Београду, након што је Председништво ДС раније данас распустило омладински клуб ДС и више београдских одбора, сазнаје Тањуг.
1
Фото: Tanjug

Председништво Демократске странке данас је, због "непослушности", распустило више општинских одбора странке у Београду, као и недавно изабрано руководство страначког подмлатка, речено је раније Тањугу.

Како наводи Тањугов извор, Председништво ДС је распустило омладину први пут у историји те странке, али и Градски одбор Београда и још десетак одбора, тако да ДС сада, како каже, више има распуштених и неактивних одбора у односу на укупан број, а све то, како би председник странке имао кворум на Главном одбору.

“Револтирани тиме омладинци су дошли у просторије ДС у Нушићевој улици и протестују. Придружују им се и старије колеге. ДС је увек била аванграда, мислећа, увек је упућивала критике”, рекао је тај извор.

Како каже, председник странке Зоран Лутовац је данас био изнервиран тиме што је омладина ДС напустила Главни одбор, јер није хтео да поднесе извештај о новцу, после чега је распусио и градски одбор и омладину и све одборе у Београду који нису подржали његов предлог.

“Такав реваншизам у ДС се није видео”, рекао је саговорник Тањуга.

Остајемо док се не поништи нестатутарна одлука

Омладина Демократске странке (ДС), заузимањем вечерас централе те странке у Београду, изражава незадовољство одлуком Председништва ДС да распусти изабран подмладак и остаће овде док се не поништи нестатутарна одлука, изјавио је члан Демократске омладине Немања Ивановић.

Ивановић је рекао Тањугу да ће млади остати у централи странке док се, наводи, не поништи нестатутарна одлука о распуштању омладине ДС.

"Ми смо дошли у централу, која је исто наша, како бисмо добили одговоре. Извршни одбор је донео одлуку на седници да распусти демократску омладину и то без икаквог права и без образложења зашто су нас распустили. Та одлука нас је шокирала и ово је наш одговор на то", рекао је Ивановић.

Упитан да ли им се до сада обратио неко из Извршног одбора странке, Ивановић је казао да им се обратио председник тог одбора Душан Костадиновић у пролазу са, како каже, ироничним коментаром:

"Распустио сам вас, јер ми нисте симпатични".

У централу ДС пристиже све више младих како би, како наводе, истрајали у намери да се поништи та, како кажу, нестатутарна одлука председништва странке.

Међу њима су, како се могло чути на лицу места, млади из ДС не само из Београда, већ и из других градова.

Председништво Демократске странке (ДС) распустило је данас на седници изабрани подмладак странке због "непослушности", као и више општинских одбора странке у Београду.

Божовић: У ДС се демократија ставља по страни

Члан Главног одбора Демократске странке (ДС) Балша Божовић пружио је вечерас подршку омладини те странке и општинским одборима који су раније данас на седници Главног одбора, како каже, распуштени без образложења.

"Дубоко сам шокиран начином и одлукама којима се најактивнији и најуспешнији део странке распушта и забринут сам што се у ДС-у демократија ставља по страни", рекао је Божовић у изјави Тањугу.

Према његовим речима, они који су се борили седам година против садашње власти, који су увек били у првим редовима, данас се кажњавају распуштањем јер, наводи, не мисле исто као председник Демократске странке.

"Шокиран сам његовим одлукама. Стојим иза младих у ДС-у и општинских одбора који су распуштени без образложења", навео је Божовић.

На данашњој седници ДС, председништво те странке распустило је, због "непослушности", више општинских одбора странке у Београду, као и недавно изабрано руководство страначког подмлатка.

Омладици ДС-а су вечерас у знак протеста на ту одлуку, заузели централу странке у Београду.

Милојичић: Пуна подршка омладини ДС

Посланик Демократске странке (ДС) Радослав Милојичић Кена подржао је данас чланове омладине ДС који су вечерас заузели централу странке у Београду.

“Пуна подршка омладини ДС у стајању на пут диктатури у Демократској странци”, кратко је за Тањуг прокоментарисао Милојичић најновија дешавања у странци.

Омладина Демократске странке заузела је вечерас централу странке у Београду, након што је Председништво ДС раније данас распустило омладински клуб ДС-а и више београдских општинских одбора.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести