Опет инцидент на градилишту на Тргу Републике, нападнут Бастаћев активиста

БЕОГРАД: На Тргу републике, испред Народног позоришта данас је поново дошло до инцидента због блокаде градилишта, овај пут око поднева, када је прекинута блокада коју је јуче организавао председник општине Стари град Марко Бастаћ са сарадницима.
1
Фото: Facebook prinscreen

Инцидент се догодио између пролазника и младића који је до тада дежурао на градилишту спречавајући наставак радова, а како медији наводе младић је услед јаког ударца пао на металну ограду и задобио лакше повреде.

Бастаћ за инцидент оптужује СНС.

Он је новинарима на конференцији у такозваној "слободној зони" испред зграде Председништва рекао да су после јучерашњег физичког обрачуна са, како тврди, присталицама СНС и данас старије мушке особе такође из те странке вређале и гађале учеснике блокаде тврдим предметима.

"Кулминација је била ударац песницом једног од активиста који је био на самом градилишту", рекао је Бастаћ и оценио да ово прелази границе нормалности.

Он је истовремено рекао и да је завршена двадесетчетврочасовна блокада радова на Тргу републике и да очекују да градоначелник Зоран Радојичић испуни захтеве које су му упутили. 

На Тргу републике и јуче је дошло до инцидента, када је Бастаћ са сарадницима блокирао радове на градилишту, што је изазвало револт грађана, па је дошло и до међусобног кошкања.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести