Опозиција покушала да убере политичке поене и нападне Вучића

БЕОГРАД: Председник СПС Ивица Дачић изјавио је вечерас да је опозиција током недавне дводневне расправе у парламенту поводом Извештаја о КиМ, покушала да "убере који политички поен" и да је седницу искористила за расправу која, како каже, нема везе са актуелним питањем Косова, већ за напад на председника Србије Александра Вучића.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Дачић је, гостујући у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк, рекао да је то неодговорни однос опозиције, као и да у Извештају који је Скупштина два дана касније усвојила нема ништа спорно.

"То је потпуно минимизирање ситуације у којој се ми као земља налазимо, и људи који су највише томе изложени, пре свега Александар Вучић", рекао је Дачић и нагласио да је велики притисак на Србију и да нам "ништа не вреди да водимо расправе које нас неће довести до одрживих решења".

Дачић је рекао да је његова странка увек гласала за сваку резолуцију, односно за све што је власт предлагала по питању КиМ, без обзира да ли је СПС била на власти или део опозиције.


Зашто су неки против параде, 10 година није било сукоба

Дачић је рекао да не види зашто су појединци у Србији били против Европрајда када током одржавања Параде поноса у Бограду у претходних 10 година није било сукоба.

"Не видим зашто је неко против одржавања Параде поноса. Био сам министар унутрашњих послова када је била дозвољена и када није била дозвољена. Када је дозвољена били су огромни сукоби, али 10 година није било сукоба", рекао је Дачић.

Он је навео да право на окупљање постоји јер су о томе донети закони, али је указао на то да декаденција у виду скрнављења верских обележја не може толерисати.

Сматра да је учесник Европрајда који је носио венац са трњем на глави алудирајући на Исуса, чиме је омаловажавао верска обележја, требало да буде ухапшен, као што је ухапшен и мушкарац који је ударио полицајца, повратак уназад", рекао је Дачић.


"Жао ми је што влада још није формирана, имао сам 20-ак минута као шеф посланичке групе да испричам шта све мислим о свему томе, али успели смо да питање статуса вратимо на преговарачки сто и ни у једном тренутку нисмо урадили нешто што није у интересу Србије", поручио је Дачић.

Председник СПС је поручио и да је највећа ствар водити реалну и оствариву државну политику и додао да није за идеју да се у Скупштини формира посебна комисија по питању КиМ, која би међу учесницима имала представнике САНУ, цркве, а каже, још мање, невладин сектор.

"Јесам за то да парламент има значајну улогу, али ми се дигла коса на глави када сам чуо невладин сектор. То је повратак уназад", рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести