Опозиција тражи да се истраже претње Борису Тадићу

БЕОГРАД: Поводом претњи лидеру Социјалдемократске странке Борису Тадићу које су се појавиле на графитима у Београду и налепницама у Бањалуци, огласио се део опозиционих партија, које су од надлежних затражили хитну истрагу.
boris tadic
Фото: boris tadic/tanjug/video

Како наводи Нова.рс, претпоставља се да претње имају везе с управо донетом пресудом Ратку Младићу у Хашком трибуналу, где му је потврђена доживотна казна затвора.

На графитима који су исписани на Дорћолу пише "Смрт Борису Тадићу", а у Бањалуци "Умри мајци...".

Странка слободе и правде у саопштењу наводи да најоштрије осуђује кампању која "позива на убиство Бориса Тадића, бившег председника Србије".

Демократска странка наводи да тражи хитну истрагу поводом графита мржње и претњи Тадић, истичући да су полиција и истражни органи дужни да у најкраћем року открију ко је и са којим мотивом исписивао опасне поруке по центру Београда.

Покрет слободних грађана уз осуду претњи и порука мржње упућених на рачун бившег председника Републике Србије Бориса Тадића, захтева од актуелног председника Александра Вучића да јавно, јасно и недвосмислено стане у заштиту свог претходника.

Како наводе, Тадић је данас мета напада због испуњавања обавеза које се тичу сарадње са кривичним механизмом у Хагу од стране државе Србије у време његовог председничког мандата.

Како преносе медији, графити у Београду су у међувремену прекречени.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести