Орлић: Ђилас поново лажима демантује чињенице у вези брата

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је данас да је Драган Ђилас поново у уторак покушао лажима да демантује чињенице везане за његовог брата Гојка Ђиласа
Orlic  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

БЕОГРАД:  Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је данас да је Драган Ђилас поново у уторак покушао лажима да демантује чињенице везане за његовог брата Гојка Ђиласа и 35 некретнина којима је Гојко располагао или располаже, а које су непосредна последица Драгановог учешћа у политици и богаћења од бављења политиком.

Орлић је на конференцији за медије казао да је Драган Ђилас неколико пута покушао да демантује те чињенице невешто и да и даље тврди да његов брат има само два стана и то један на општини Стари град и други на општини Нови Београд.

Међу тих 35 некретнина налазе се, подсетио је Орлић, стан у Симиној, Грамшијевој, Душана Радовића, Београдској, Борислава Пекића, локал у Пожаревачкој, стан у Господар Јованој, Димитрија Туцовића, пет станова у згради у улици Велисава Вуловића и још два стана у другој згради у истој улици, седам гаража у тој улици, стан у Господар Јевремовој, у Корнелија Станковића, Светозара Марковића, Јеврема Грујића и још две гараже у Ðорђа Станојевића што чини укупно 29 некретнина које су оригинално откривене.

Неколико дана касније утврђено је, каже Орлић, да тај списак није коначан и да поред тих 29 некретнина које су доведене у везу са именом Гојка Ђиласа, за њега се везују и пословни простор у Кикинди, стан у Добрачиној, Бору, Мајданпеку, у Кумановској у Београду, плац на Врачару, што је још шест некретнина за које се сазнало, како истиче Орлић, за сада.

"Драган Ђилас сада признаје да његов брат на своје име и презиме има само две некретнине и покушава да све у овој земљи направи лудим, јер каже да су два стана на име његовог брата, седам некретнина је на име фирме, а петнаестак некретнина су на име партнера из исте фирме", наводи Орлић.

На тај начин, истиче, Ђилас сам потврђује све оно што се тврди све време јер у тој фирми -.Мултикому, Гојко Ђилас има управљачке функције.

Фирму Мултиком, прецизира Орлић, основао је Драган Ђилас заједно са партнером 2014. године у моменту када су све те некретнине биле што у власништву фирме, што у власништву Гојка Ђиласа који је у том тренутку директор фирме.

Такође, Орлић наводи и да су се Драган и Гојко Ђилас разменили у фирми, односно након Гојка Драган је постао директор, док је све време био власник.

"Та фирма се безобразно обогатила и све те некретнине награбила управо у време када је Драган Ђилас био све и свја у овој земљи, док је био на политичким функцијама, док је био и директор измишљене канцеларије председника Републике и министар у Влади Србије и градоначелник Београда", истиче Орлић.

Након размене, каже Орлић, Гојко наставља да врши управљачке функције у ћеркама фирмама, што показују и званични подаци, а то признају и они сами у својим изјавама када се, наводи, мало пажљивије погледа шта изговарају и како се невешто бране.

Кажу да данас некретнине нису у њиховом власништву, а зна се да су их продавали једни другима и размењивали међусобно, рекао је Орлић и додаје да је Гојко Ђилас био директор у Мултикому што показује везе са некретнимама са којима је располагала та фирма, пријатељи, партнери, родбина.

Гојко Ђилас, према речима Орлића, наставља да буде директор у ћеркама фирмама и када је 2017. године продата вила на Дедињу чија се вредност мери милионима евра, што су, каже, урадили Драган и Гојко заједно.

"Дакле, лаж је када Драган каже да Гојко нема никакве, ни његове фирме и његове директорске функције да нису повезане, итекако су повезане. Директор фирме преко које је извршена продаја виле је Гојко Ђилас, та фирма 2017. године продаје чувену вилу под сумњивим околностима да би касније завршила у рукама директора Крушика. Ни сам Драган Ђилас не може то да негира и оповргне ни данас када прича да није његов брат продао, а у истој реченици касније каже да су вилу на Дедињу 2017. године продали преко ћерке фирме у којој је његов брат био директор", наводи Орлић.

Додаје да када то признаје сам Драган Ђилас, онда ту не треба ни додати ништа, сем закључка да је сада главно питање који Драган Ђилас лаже, да ли онај који данас каже да његов брат има два стана и ни са чим више нема везе или лаже онај Драган Ђилас који је пре месец и по дана рекао да су заједно продали вилу коју су купили 2011. године.

Орлић каже и да је Драган Ђилас пре три године признао да постоји много више од седам некретнина у вредности од 25 милиона евра у власништву фирме Мултиком чији је власник све време, а директор је Гојко Ђилас.

Истиче да је Ђилас вршећи државне функције својој породици и пријатељима обезбедио огромно богатство, стотине милиона евра, како каже, народних пара.

"Када неко сарађује са државним институцијама, градским институцијама и од тога пуни рачуне својих фирми, своје џепове, џепове своје фамилије, то је узето директно из џепова сваког грађанина", казао је Орлић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести